News&

«Λίβελο» χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μαστροκούκος την επιστολή του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

Share

 

«Λίβελο» χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μαστροκούκος την επιστολή του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

«Στο Κόκκινο» η αντιπαράθεση των δυο Δημάρχων, Γιάννη Μαστροκούκου και Θεοδόση Νικταρά, για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων της Καλύμνου στο ΧΥΤΑ της ΚΩ, μέσω ανταλλαγής επιστολών. 

Μετά την απάντηση Θεοδόση Νικηταρά χθες, 22 Οκτωβρίου , την οποία δημοσιεύσαμε και μπορείτε να δείτε εδώ https://news-politics.gr/theodosis-nikitaras-gia-ta-skoypidia-tis-kalymnoy-oi-kooi-den-dechomaste-tetelesmena/ , ο Γιάννης Μαστροκούκος σήμερα 23 Οκτωβρίου αποστέλλει νέα επιστολή στον Δήμαρχο Κω την οποία κοινοποιεί στα ΜΜΕ , χαρακτηρίζοντας ως λίβελο την απάντηση του.

Ακολουθεί η επιστολή Γιάννη Μαστροκούκου

Θέμα: «Απάντηση σε Λίβελο».
Σχετ.: Η με αριθ. Πρ. 28365/22-10-2024 επιστολή σας

Κ. δήμαρχε,
Έλαβα την ανωτέρω σχετική επιστολή σας και έμεινα άναυδος. Καταφεύγετε σε κρίσεις και χαρακτηρισμούς εναντίων μου, που δεν αρμόζουν ούτε στον γράφοντα ούτε στον αποδέκτη.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά εξ αυτών: « εισάγω νέα ήθη, αδιαφορώ, ποια ηθική υπόσταση, απαράδεκτη στάση, πυροδοτώ την ένταση, προκαλώ το δημοκρατικό αίσθημα, αλαζονική στάση, υποτιμώ την νοημοσύνη, υπερασπίζομαι ψεύδη και ανακρίβειες, αποκρύπτω σκοπίμως, κάνω ότι δεν γνωρίζω….»

Αφορμή η με αριθ. Π. 24781/21-10-2024 απαντητική επιστολή μου. Μια επιστολή χωρίς κρίσεις, χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς προσωπικές αναφορές, αλλά τεκμηριωμένη, βασισμένη στην νομοθεσία και τις αποφάσεις των Συλλογικών μας οργάνων.
Κ. δήμαρχε, την επιστολή σας ,που φέρει αριθ. Π. 28365/22-10-2024, θα την κρατήσω στο προσωπικό μου αρχείο, ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Σ΄ ένα εκ των κατηγορών σας γράφετε: « όσον αφορά στο περιεχόμενο της επιστολής σας, ειλικρινά αναρωτιέμαι αν είναι γραμμένο από εσάς». Χωρίς κανένα σχόλιο από μένα, απλά το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών! Όμως θα καταβάλω φιλότιμη προσπάθεια να δικαιώσω τον ισχυρισμό σας, απαντώντας με αυτήν την επιστολή, χρησιμοποιώντας τα δικά σας λόγια!

Κ. δήμαρχε,
Ξεκινώντας την επιστολή μου, λέγοντας σας ότι, τετελεσμένα δημιουργήσατε εσείς με την συμμετοχή και την ψήφο σας στα συλλογικά Όργανα, αποκρύπτοντας τις αποφάσεις σας, από τους Συναδέλφους σας, αλλά και από τον Κωακό Λαό.

Με έκπληξη και έντονο προβληματισμό διάβασα την απαντητική επιστολή σας, για το πως αντιμετωπίζετε την διαχείριση των σκουπιδιών σας, μετατρέποντας τον ΧΥΤΑ σε χωματερή και αποκαλώντας με παρελκυστικό τρόπο την Κω «Χαβούζα»

Έπρεπε να λάβετε υπόψη σας ότι, η Κως είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς, στηρίζει την ανάπτυξη της περιοχής, είναι σπουδαίος τόπος και οι εκφράζεις ότι « η Κως δεν αποτελεί χαβούζα» είναι τουλάχιστον άστοχη.

Αδιαφορείτε για το γεγονός ότι λάβατε εν αγνοία των Πολιτών της Κω και του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσεις, που τώρα αναιρείτε, σπιλώνοντας συγχρόνως, πρόσωπα και υπολήψεις.

Σε ποιά αυτοδιοικητική λογική στηρίζεται αυτό, με ποια ηθική υπόσταση εξάγετε και « φορτώνετε» αλλού τις δικές σας επιλογές.
Το κάνετε όμως χειρότερα, κινούμενος πεισματικά στην ίδια λάθος κατεύθυνση. Πέρασαν σχεδόν 9 χρόνια από την ψήφιση του ΠΕΣΔΑ και ΤΟΣΔΑ και 2,5 περίπου χρόνια από το αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ και αρνείστε να κατανοήσετε ότι είναι και δικό σας δημιούργημα, αφού το στηρίξατε και το ψηφίσατε.

Πραγματικά εισάγετε νέα ήθη απαράδεκτης στάσης και συμπεριφοράς, σε αντίθεση με την διαχρονική καλή σχέση συνεργασίας που διατηρούν η Κως και η Κάλυμνος.

Συχνά πυκνά στα ΜΜΕ και στα διάφορα όργανα, πυροδοτείτε την ένταση και προκαλείτε το δημοκρατικό αίσθημα την Δωδεκανησιακής κοινωνίας. Μια τέτοια αλαζονική στάση δεν γίνεται δεκτή ούτε αντιπροσωπεύει την φιλήσυχη Κωακή κοινωνία.

Ο διάλογος, έναντι των αλαλαγμών και των προσβολών, ποτέ δεν έβλαψε. Μην λησμονείτε και μην υποτιμάτε την νοημοσύνη κανενός.

Η αλήθεια για την διαχείριση των σκουπιδιών της Καλύμνου είναι διαφορετική. Την αποκρύπτετε ή ακόμα χειρότερα την γνωρίζετε από την οπτική γωνία των «ανεπίσημων» συνομιλητών σας, αφού ουδέποτε μπήκατε στον κόπο να μιλήσετε θεσμικά με τον δήμαρχο της Καλύμνου.

Είναι σαφές ότι στο τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΟΣΔΑ) του Δήμου Καλυμνίων, περιλαμβάνεται ως σχεδιασμός και η δεματοποίηση των Αστικών Αποβλήτων, μέχρι να δημιουργηθεί η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων.

Όμως αποφεύγετε και αποκρύπτετε επιμελώς ότι προβλέπεται τα δέματα να μεταφέρονται στον πλησιέστερο ΧΥΤΑ στην Κω. Αν η ένστασή σας είναι ότι προτιμάτε την μεταφορά των Αστικών Αποβλήτων να γίνεται σε δέματα αντί σε κλειστά κοντέινερ, αυτό αλήθεια με ξεπερνά!

Όλα τα αναγραφόμενα και όλα τα αναφερόμενα στην με Α.Π. 24781/21-10-2024 επιστολή μου, ως δημόσια έγγραφα, όπου ο καθένας που έχει πρόσβαση, μπορεί με μια απλή ανάγνωση να διαπιστώσει ότι δεν λέτε την αλήθεια.

Η στάση δείχνει ότι, είτε τα αποκρύπτετε σκοπίμως είτε συνεχίζετε να κάνετε ότι δεν γνωρίζετε.
Σε κάθε περίπτωση σας λέω ότι, με την τακτική πού ακολουθείτε πυροδοτείτε την ένταση και αυτό δεν είναι καθόλου ωφέλιμο.

Τέλος σας ενημερώνω ότι, είμαι υπέρμαχος στην λήψη αποφάσεων ουσίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι των συνεδριάσεων εκτόνωσης και προσωπικής αποκατάστασης.
Κ. δήμαρχε,

Ο γραπτός λόγος που χρησιμοποίησα, έχει το ήθος, το ύφος και το λεξιλόγιο που εσείς χρησιμοποιήσατε. Δεν μου αρέσει, δεν μου αρμόζει, απλά σας τα επιστρέφω.

Σας ασπάζομαι
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
Ιωάννης Στ. Μαστροκούκος

Exit mobile version