Λοβέρδος για το νέο του κόμμα «Δημοκράτες»: Προσφέρω μια αξιοπρεπή πρόταση έκφρασης, δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας – Η δήλωση από την Ρόδο

Share

 

«Είμαι πρόεδρος ενός κόμματος που είναι προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Aνδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός και Πρόεδρος του νέου κόμματος «Δημοκράτες».

«Πρόκειται για ένα κόμμα που είναι στο κέντρο τοποθετημένο. Ούτε κεντροδεξιά, ούτε κεντροαριστερά. Στο κέντρο, στο πολιτικό κέντρο» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο.

«Έχει προσδοκία να πάρει ψήφους από τους δυσαρεστημένους της Νέας Δημοκρατίας, που είναι δύο ειδών: Είναι ή του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία μαζικά το 19 και το 23 και οι αυτοί καθαυτοί οι Νεοδημοκράτες. Μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχει δυσαρέσκεια. Και η δυσαρέσκεια αυτή οδηγείται είτε στην αποχή, είτε σε λύσεις διαμαρτυρίας. Εγώ προσφέρω μια αξιοπρεπή πρόταση έκφρασης, δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας στους νεοδημοκράτες αυτών των δύο ειδών. Από την άλλη, πιστεύω ακράδαντα ότι ένα κομμάτι-δεν ξέρω πόσο ευρύ είναι-θα το δούμε-που ψήφισε και το 23 ΠΑΣΟΚ είναι δυσαρεστημένο με την ηγεσία του και εν πάση περιπτώσει με τις πολιτικές τις οποίες ασκεί η ηγεσία του που διώχνουν τους πολίτες του Κέντρου. Λόγου χάρη, αναφέρομαι πολύ ειδικά στη στάση του στα μη κερδοσκοπικά μη κρατικά πανεπιστήμια και στην επιστολική ψήφο προς ώρας. Άρα, η πρότασή μας είναι πρόταση του κέντρου, ασφαλούς διαμαρτυρίας και πέραν των στελεχών, τα οποία θα τα δείτε σιγά σιγά, που το καθένα έχει το δικό του στίγμα στην πολιτική του πορεία, και μάλιστα το 90% δεν είναι πολιτικοί αλλά άνθρωποι από την κοινωνία».

«Τη Δευτέρα στις 11 του μηνός, στις 11 το πρωί στο Ηλέκτρα Παλλάς, θα έχω συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιάσω τα βασικά σημεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης που ήδη δημοσιεύεται στο site μας, στο dimokrates.net» υπογράμμισε εν συνεχεία της συνομιλίας τους, ερωτηθείς αν το πλαίσιο, το στίγμα, το ιδεολογικοπολιτικό θα το δώσει με κάποιο ιδρυτικό συνέδριο.

«Ως πολιτικός εγώ έχω στίγμα. Είναι ο πατριωτισμός και η μεταρρύθμιση ταυτόχρονα, στο ίδιο πρόσωπο, στο ίδιο πολιτικό κόμμα, στο ίδιο υποκείμενο. Αλλά η ανάλυσή του θα γίνει την πρώτη φορά στις 11 του μηνός και στη συνέχεια με τη δημοσίευση κομματιών του προγράμματος. Τη Δευτέρα για 2-3 θέματα θα μιλήσω επί του συγκεκριμένου. Πιο συγκεκριμένα, από τα μείζονα, από τα μεγάλα θέματα όπως είναι η ακρίβεια, το κόστος ζωής, είναι η υγεία, είναι η παιδεία, η εξωτερική πολιτική. Θα μιλήσω για αυτά».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην Ρόδο για τις εκδηλώσεις της Ενσωμάτωσης

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και θα δώσουμε κι εκεί όλες τις μάχες για την πατρίδα μας»

Τον εορτασμό σήμερα στη Ρόδο της επετείου της επίσημης ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου επέλεξε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την αναγγελία της ίδρυσης του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Με αυτή τη συμβολική κίνηση ο Πρόεδρος των Δημοκρατών θέλησε να σηματοδοτήσει την αξία και τη σημασία της προστασίας των ελληνικών συνόρων που, όπως και από τον Έβρο λίγες μέρες πριν είχε υπογραμμίσει, αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Λοβέρδος παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου, κατέθεσε στεφάνι στο βωμό της πατρίδας και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση.

Ο Πρόεδρος του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δήλωσε για τη σημερινή επέτειο ότι πρόκειται για ημέρα «που συμβάλλει στην αυτογνωσία» στέλνοντας μήνυμα «από την πύλη της Ευρώπης» όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και θα δώσουμε κι εκεί όλες τις μάχες για την πατρίδα μας».

Ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για τα Δωδεκάνησα, την πύλη της Ευρώπης. Χρόνια πολλά από τη Ρόδο όπου γιορτάζουμε την επίσημη ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα. Η σημερινή επέτειος συμβάλλει στην αυτογνωσία: είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και θα δώσουμε κι εκεί όλες τις μάχες για την πατρίδα μας.