Μ.Χριστοδουλάκης: Μέχρι το Νοέμβριο τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – Αλλαγή συσχετισμών στα Δωδεκάνησα

Share

Στο φουλ βάζει τις μηχανές το ΠΑΣΟΚ τόσο για τις βουλευτικές όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το ζήτημα της υποψηφιότητας του για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει το θέμα καθώς έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

«Με τιμά η όποια αναφορά αλλά δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Θα δώσω τη μάχη των βουλευτικών εκλογών με το κόμμα μου στις προσεχείς εκλογές», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Πάγια στρατηγική του ΠΑΣΟΚ ήταν να κατέρχεται αυτόνομα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης . Στους δήμους μιλάμε για υπερκομματικά στοιχεία σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Με βάση τα κριτήρια αυτά θα προχωρήσουμε στις αντίστοιχες στηρίξεις», είπε.

Σε ερώτηση αν περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ τις βουλευτικές εκλογές για να καθορίσουν τις διαδικασίες για τις αυτοδιοικητικές υπογράμμισε:

«Οι βουλευτικές εκλογές δεν θα προηγηθούν της άνοιξης. Το διάστημα Μαϊου -Οκτωβρίου με το καλοκαίρι να μεσολαβεί είναι μικρό για να περιμένουμε. Οι διαδικασίες θα προηγηθούν. Θα ανακοινωθούν οι τομείς από το κόμμα προσεχώς. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη στήριξη σε υποψηφίους για Δήμους και Περιφέρειες. Δεν θα περιμένουμε τις βουλευτικές εκλογές».

Σε ερώτηση αν για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έχουν εμφανιστεί άνθρωποι που να ενδιαφέρονται απάντησε:

«Υπάρχουν εκλεγμένοι δήμαρχοι που ανήκουν σε μας και θα προχωρήσουμε στην ενίσχυση τους. Σε ότι αφορά την περιφέρεια δεν έχουν αρχίσει συζητήσεις που να κατατείνουν σε ενιαίο συνδυασμό. Εκτιμώ πως είναι νωρίς. Τους επόμενους μήνες θα έχουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα».

Ο κ. Χριστουλάκης είπε πως μέχρι το Νοέμβριο θα γίνει η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

«Στα Δωδεκάνησα υπάρχει αλλαγή των συσχετισμών. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τώρα υπάρχει σχεδιασμός δράσεων εξωστρέφειας με παρεμβάσεις στις κοινωνίες και εκδηλώσεις. Οι πολιτικές διεργασίες είναι έντονες. Και ο σχεδιασμός θα είναι σημαντικός», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης. / πηγή: skyrodos