Μάκης Βορίδης: Εκλογές, μόνον εάν…η εξέλιξη των πραγμάτων να είναι χειρότερη

Share

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής τους προθεσμίας, παρά την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης άφησε να εννοηθεί ότι πρόωρες εκλογές είναι πιθανό να γίνουν όταν συμβεί κάτι χειρότερο από αυτό που βιώνουμε σήμερα.

Αναφορικά με τον πανδημία ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως η πανδημία είναι μια δύσκολη κατάσταση και πως τα περιοριστικά μέτρα από το παρατεταμένο lockdown καταρρέουν εκ των πραγμάτων ενώ τόνισε πως η επιτροπή πρέπει να βρει τις βαλβίδες αποσυμπίεσης…

Ανέφερε πως λύση για το σταδιακό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων είναι ο εμβολιασμός που προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως η χρήση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Αναφορικά με τις εκθέσεις για την διαφθορά είπε πως η εικόνα της χώρας βελτιώνεται σημειώνοντας πως έχουν πολλά να γίνουν.

Τόνισε πως νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή δημιουργεί ένα ενιαίο και συγκροτημένο σύστημα εσωτερικού ελέγχου του δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τον σύμβουλο ακεραιότητας είπε πως θα καλύψει τις ανάγκες υπαλλήλων που έρχονται αντιμέτωποι με διλλήματα, όπως ενδεχόμενη σεξουαλική παρενόχληση.

Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι έρχονται απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους, είπε πως πολιτική αποτελεί η μείωση του λεγόμενου έκτακτου προσωπικού και οι συβάσεις ορισμένου χρόνου. Ξεκαθάρισε ότι οι πάγιες ανάγκες θα καλυφθούν με ειδικό τρόπο.

Για την εκλογές: «Αυτό είναι κάτι το οποίο επανειλημμένως έχουμε τοποθετηθεί, έχει τοποθετηθεί πλείστες όσες φορές ο Πρωθυπουργός και παραδόξως υπάρχει μια επιμονή στο ερώτημα παρότι η απάντηση είναι σαφής και κατηγορηματική. Η απάντηση είναι σαφής και ξεκάθαρη δεν υπάρχουν εκλογές αλλά θέλω να σχολιάσω το πολιτικό σκηνικό από το οποίο αφετηριάζονται οι ερωτήσεις, οι σκέψεις για τα περί εκλογικής ετοιμότητας και τα λοιπά τα οποία φαίνεται ότι διακινούνται από το ΣΥΡΙΖΑ ή από οποιονδήποτε.

Το πολιτικό σκεπτικό είναι λάθος. Όποιοι συζητάνε για εκλογές κάνουν λάθος ανάλυση στη βάση για αυτό και ξαναθέτουν το ερώτημα γιατί επιμένουν σε μια εσφαλμένη προσέγγιση. Η εσφαλμένη προσέγγιση είναι θα κάνει τώρα εκλογές η ΝΔ γιατί τώρα έχει δημοσκοπική διαφορά και επομένως μόλις τελειώσει η πανδημία θα πάει σε εκλογές για να ξανακερδίσει γιατί τώρα διατηρείται αυτή η δημοσκοπική διαφορά, γιατί τώρα είναι η ευκαιρία του για να κερδίσει δεύτερη φορά. Αυτό έχει μια υπόθεση εργασίας που είναι ότι όταν θα πάει στις κανονικές εκλογές δεν θα μπορεί να κερδίσει.

Εκείνο που θα πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος είναι γιατί κάνει εκτίμηση ότι όταν θα γίνουν οι εκλογές στην συνταγματική τους προθεσμία πρέπει κάποιος να εικάσει ότι η ΝΔ θα χάσει τις εκλογές. Τα δημοσκοπικά ευρήματα μέχρι στιγμής δεν είναι αυτά, και για πάμε να δούμε τι είναι εκείνο που θα συμβεί τα επόμενα δύο χρόνια που έχουμε μέχρι τις εκλογές.

Πρέπει να συμβεί κάτι που η εξέλιξη των πραγμάτων να είναι χειρότερη από αυτή που έχουμε σήμερα άρα λέει κάποιος ότι δυο χρόνια μετά αφού θα έχει τελειώσει η πανδημία, αφού η οικονομία ακόμα και χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση θα ανακάμπτει, αφού θα έχουνε τελειώσει όλοι αυτοί οι περιορισμοί και θα έχουμε μπει στην κανονικότητα της οικονομίας η οποία μάλιστα θα είναι μια οικονομία που σε σχέση με τα μεγέθη της πανδημίας θα είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη και στην οποία θα έχουν αρχίσει να πέφτουν κα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι πάρα πολλά χρήματα, και θα μπορεί η ΝΔ να υλοποιεί ένα κομμάτι του προγράμματός της το οποίο εκκρεμεί περαιτέρω μειώσεις της φορολογίας και περαιτέρω επιτάχυνση της οικονομίας και αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης που σήμερα όλα αυτά έχουν επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας, όλα αυτά θα έχουν γίνει και θα πηγαίνουν θετικά αλλά για κάποιο λόγο η ΝΔ ενώ έχει περάσει τα χειρότερα και θα βρίσκεται στα καλύτερα η κυβέρνηση θα πάει και θα χάσει τις εκλογές. Αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω.

Όποιος μπορεί να μου το εξηγήσει αυτό να μου το εξηγήσει γιατί μόνο με μια τέτοιου είδους σκέψη μπορεί κάποιος να πει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει εκτίμηση να πάω τώρα σε εκλογές για να τις κερδίσω και να μην περιμένω να τις κερδίσω σε δύο χρόνια».