Μακρόν: Κάποια στιγμή η Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία (video)

Share

Την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή η Ουκρανία θα πρέπει να έχει συνομιλίες με τη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Ο Ουκρανός πρόεδρος (σ.σ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι) και οι αξιωματούχοι του θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία» είπε ο κ. Μακρόν από τη Ρουμανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε χθες, Τρίτη, στη Ρουμανία, όπου επισκέφθηκε γαλλικά και συμμαχικά στρατεύματα σε βάση του ΝΑΤΟ, ενώ θα μεταβεί και στη γειτονική Μολδαβία. Ο κ. Μακρόν θα είναι ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος που επισκέπτεται τη Μολδαβία μετά τον Ζακ Σιράκ το 1998.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι αύριο, Πέμπτη, ενδέχεται να μεταβεί στο Κίεβο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, δήλωσε πως η απόδοση στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας είναι το σωστό σήμα.

«Κατά τη γνώμη μου, το καθεστώς της υποψήφιας χώρας πρέπει να δοθεί το ταχύτερο δυνατό, είναι μια ορθή λύση από ηθική, οικονομική οπτική και από οπτική ασφαλείας» είπε και πρόσθεσε πως καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να καταστεί εφικτή μια επίλυση των διαφορών μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων. / info reuters / ert

VIDEO