Μαν. Μουσελλής : 5 Τοπικά Πολεοδομικά σχέδια για την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου (video)

Share

Ζητούμε μόνιμη και σταθερή λύση του προβλήματος με τις διακοπές της ΔΕΗ

Πλήθος επετειακών εκδηλώσεων από το Επαρχείο

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Τα Τοπικά πολεοδομικά σχέδια, η τροπολογία για την κατά τεκμήριο ιδιοκτησία του δημοσίου, κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες, το αγροτικό ιατρείο Ψερίμου, οι διακοπές ηλεκτροδότησης  και οι επετειακές εκδηλώσεις του Επαρχείου Καλύμνου, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του News-Polics.com, μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.

Ένα πάγιο αίτημα των νησιών μας παίρνει σάρκα και οστά . Από τα δώδεκα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια , τα πέντε ανήκουν στην περιφερειακή ενότητα Καλύμνου. Το γεγονός αυτό είναι μια εξέλιξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου όπου θα δώσει τη δυνατότητα στα νησιά αυτά να καθοριστούν οι χρήσεις γης , οι όροι δόμησης, οριοθετούνται οι οικισμοί, τα σχέδια πόλεως, τα ρέματα κ.α και θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα, δήλωσε ο κ. Μουσελλής σχολιάζοντας την ευχάριστη αυτή είδηση.

Ιστορικής σημασίας απόφαση  χαρακτήρισε ο Έπαρχος , όπως και  ο Περιφερειάρχης, την τροπολογία για να σταματήσει να υπάρχει στη Δωδεκάνησο η κατά τεκμήριο ιδιοκτησία του δημοσίου, η οποία προήλθε μετά από κινητοποίηση της περιφέρειας και των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών του νομού. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα έχουμε κι άλλες ευχάριστες εξελίξεις και στο θέμα των δασικών χαρτών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η όποια επόμενη κίνηση πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας.

Ο κ. Μουσελλής μας ενημέρωσε επίσης για τη σύσταση του αγροτικού ιατρείου Ψερίμου , το οποίο παρέδωσε ο Δήμος στη ΔΥΠΕ και σύντομα θα προκηρυχθεί η θέση αγροτικού ιατρού. Είπε ότι την Τετάρτη είχε σύσκεψη με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, με τον πρόεδρο του ΙΣΕΚ κ. Γεράσιμο Αποστολάτο και με τον ιατρό κ. Νικόλα Γαβαλά ,ο οποίος έχει μέχρι στιγμής επιφορτιστεί με το έργο του ιατρικού ελέγχου των κατοίκων, προκειμένου να διευθετηθεί και η τελευταία εκκρεμότητα και να λειτουργήσει κανονικά το ιατρείο.

Για το σημαντικό ζήτημα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Έπαρχος είπε ότι ταλαιπώρησαν τον κόσμο και δημιούργησαν προβλήματα και στην υδροδότηση και μας ενημέρωσε ότι μετέβη εκτάκτως στην Κάλυμνο και ο πρώην υφυπουργός Μάνος Κόνσολας για το θέμα αυτό και ότι θα μεταβούν να μιλήσουν με τον Διευθυντή της ΔΕΗ και το προσωπικό για να βρεθούν λύσεις(Κάτι που έγινε αυτή τη στιγμή που αναφερόμαστε στο θέμα και θα ενημερωθείτε με νεότερο δημοσίευμα).

Η πρόταση του κ Μουσελλή προκειμένου να έχουμε μια λύση σε μια πιο μόνιμη βάση για την Κάλυμνο, από την οποία υδροδοτούνται και η Λέρος και οι Λειψοί , είναι η προμήθεια μιας νέας δεύτερης μηχανής που θα μπορέσει να ενισχύσει το υπάρχον παλαιωμένο σύστημα. Ζητούμε μόνιμη και σταθερή λύση του προβλήματος, τόνισε.

Ο κ. Μουσελλής μας ενημέρωσε και για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τον Αύγουστο, είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821 και θα κορυφωθούν το τριήμερο 27-28 και 29 Αυγούστου με δύο δράσεις αφιερωμένες στην ναυμαχία του Γέροντα και στον ναύαρχο Μιαούλη. Για πρώτη φορά θα γίνει και αναπαράσταση ναυμαχίας μεταξύ Τουρκικού και Ελληνικού πλοίου και ευχαρίστησε για αυτή την κοστοβόρα εκδήλωση τον συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκο και την ΑΡΓΩ ΑΕ της οικογένειας Ψαρομπά διότι αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα.

Ήδη έχει αναρτηθεί στον προαύλιο χώρο του ιστορικού κτηρίου του Επαρχείου φωτογραφικό υλικό του Επαρχείου από την Ιταλοκρατία έως και την σύγχρονη εποχή, όπου παρουσιάζεται και η ιστορική εξέλιξη του Επαρχείου , σε συνεργασία με το ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ,  την Ιδιωτική Συλλογή Εκθεμάτων του Μιχάλη Κυράννη και με τον αγιογράφο Nικόλα Κουτελλά. ( Δείτε Φωτό)