Μαν. Μουσελλής: Ανθρωποκεντρικό το έργο μας. Διαρκής ο αγώνας για μια ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών μας (video)

Share

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της αποτίμησης του έργου του Επαρχείου της ΠΕ Καλύμνου, ο Έπαρχος κ. Μανώλης Μουσελλής μας παραχώρησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Είναι η τρίτη αποτίμηση που γίνεται και όπως μας είπε ο ίδιος η κοινή συνισταμένη όλων των προσπαθειών και του έργου που υλοποιήθηκε είναι ότι έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ανθρωποκεντρικό το έργο που υλοποιήθηκε, χωρίς να κοιτάμε αν το κάθε ζήτημα είναι αρμοδιότητά μας η όχι, τονίζει ο Έπαρχος και πάντα με σκοπό την αγαστή συνεργασία με τον Α βαθμό αυτοδιοίκησης. Δεν φοβόμαστε να αναλάβουμε πολιτική ευθύνη και στόχος μας στο τέλος της θητείας μας να πάμε τα νησιά ένα βήμα παρακάτω, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Μουσελλής έκανε συχνές αναφορές στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, επισημαίνοντας ότι τα πάντα εκπορεύονται από εκείνον και το επιτελείο του και ότι γίνεται διαρκώς ένας αγώνας για μια ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών μας.

Με αφορμή την αναφορά στα έργα που υλοποιήθηκαν, συζητήσαμε με τον Έπαρχο για την δημιουργία του ΧΥΤΥ και την κατάργηση της χωματερής και ξεκαθάρισε, για μια ακόμα φορά ότι, η Περιφέρεια δεν είναι υπεύθυνη για την ενδιάμεση λύση αλλά ο Δήμος Καλυμνίων και δήλωσε πως και σε αυτή την περίπτωση έχει ειπωθεί από τα πιο επίσημα χείλη, του Περιφερειάρχη, αλλά και του ιδίου ότι θα είναι αρωγοί σε ότι χρειαστεί.

Στη συνέχεια, τον ρωτήσαμε ευθέως αν τον ενδιαφέρει ο δημαρχιακός θώκος, και απάντησε λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα και ότι έχει άλλο ένα χρόνο δουλειάς μπροστά του στο πόστο που τον έθεσε ο κόσμος. Δήλωσε όμως παρόν και ότι παρακολουθεί όλες τις πολιτικές εξελίξεις, σε όλα τα νησιά.

Για τη νέα πολιτική κίνηση που ακούγεται ότι ξεκινά δειλά δειλά, τη σχολίασε λέγοντας πως κάθε τι νέο που γίνεται για τον τόπο είναι όμορφο και ότι θεωρεί πως τα κίνητρα είναι αγαθά με σκοπό την προσφορά και την προσπάθεια για κάτι καλύτερο.

Τέλος ο κ. Μουσελλής δήλωσε υπέρμαχος του εθελοντισμού και είπε ότι είναι ευλογημένος με τόσους πολλούς ανθρώπους να τον πλαισιώνουν θέλοντας να προσφέρουν ιδέες και έργο και τους ευχαρίστησε.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη και τον απολογισμό του έργου του Επαρχείου