Μαν. Μουσελλής: Ας μείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι και θα τα καταφέρουμε!!!

Share

Είναι αφόρητα δύσκολο από την μια να θέλεις να δώσεις ζωή σε ένα τόπο με την επαναλειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων και από την άλλη να πρέπει να σώσεις ζωές συμπολιτών.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων. Καθοριστικός παράγοντας τα κρούσματα του διημέρου
Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε στην Κάλυμνο, κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες του νησιού, όταν διαπίστωσαν ότι στη χθεσινή ανακοίνωση που έγινε από τον κ. Χαρδαλιά δεν έγινε αναφορά στην Κάλυμνο και δεν είχαν κάποια ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους.

Κατανοητή ως ένα σημείο όλη αυτή η αντίδραση, μια και η πανδημία αφήνει καθημερινά το σκληρό αποτύπωμά της στο νησί, με 16 μέχρι στιγμής θανάτους συμπολιτών μας, δυο δυο σχεδόν διακομιδές ημερησίως, εξουθενωμένο το υγειονομικό προσωπικό, τη μονάδα covid να αναστενάζει από τους νοσηλευόμενους και τους επαγγελματίες να έχουν λυγίσει υπό το βάρος των υποχρεώσεων.

Ωστόσο, τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε το διάστημα αυτό της πανδημίας και κυρίως τον τελευταίο καιρό, μόνο ενωμένοι όλοι και αγαπημένοι θα μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε, όπως αναφέρει ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB. Ο κ. Μουσελλής ενημέρωσε σήμερα, με τον τρόπο που θεώρησε πιο άμεσο, τους συμπατριώτες του για τα τεκταινόμενα της εβδομάδας που μας πέρασε.

Ακολουθεί η ανάρτηση
«Καλημέρα και Χριστός Ανέστη!
Δεν έχω άλλο τρόπο πιο άμεσο για να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω για τα τεκταινόμενα της εβδομάδας που μας πέρασε. Θα επικεντρωθώ όμως στην χθεσινή ήμερα και στις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Θα προσπαθήσω βέβαια όσο μπορώ να αποφύγω σκέψεις και συμβάντα της εβδομάδας που μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματική φόρτιση σε όλους μας. Άλλωστε είναι κάτι που αφορά ορισμένους συμπολίτες μας και μακάρι ποτέ να μην τα νοιώσετε και να μην τα αισθανθείτε. Είναι αφόρητα δύσκολο από την μια να θέλεις να δώσεις ζωή σε ένα τόπο με την επαναλειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων και από την άλλη να πρέπει να σώσεις ζωές συμπολιτών. Είναι αβάστακτο συναισθηματικά και αλλοπρόσαλλο από την μια να προσπαθείς να λύσεις θέματα μετακίνησης μελισσών και από την άλλη να ψάχνεις μέσο μεταφοράς συμπολίτη μας που δεν χωρεί στην κάψουλα.

Κλείνω άμεσα αυτό το κομμάτι και έρχομαι στην διαχείριση των καθαρά διοικητικών και οικονομικών θεμάτων. Από την περασμένη Κυριακή που οριστικοποιήθηκε το καθολικό κλείσιμο του νησιού μας, άρχισαν να προκύπτουν πολλά και διάφορα θέματα. Μετακινήσεις, φοιτητών, εργαζομένων, επισκεπτών Πάσχα, ναυτικών , μελισσοκόμων και άλλων πολλών.
Υπήρξε μια γενική κινητοποίηση Βουλευτών, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, συλλογών, Δημάρχου για να γίνει τελικά αποδεκτό το αίτημα μας, ότι δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να απομονωθεί εντελώς. Σε πολύ μεγάλο βαθμό ικανοποιήθηκαν αρκετά.

Τα αναφέρω μόνο και μόνο για την ημερολογιακή κάλυψη των γεγονότων και όχι ως καταγραφή επιτυχίας. Το να μπορεί να μετακινηθεί ένας Καλύμνιος προς την Κω, προσωπικά για έμενα, είναι απλά διαχείριση κρίσης και όχι επιτυχία για πανηγυρισμούς.
Στο σημείο αυτό εάν ήθελα πιστή καταγραφή ημερολογιακών γεγονότων θα έπρεπε να αναφέρω τους δεκάδες συμπολίτες μας με τις κραυγές αγωνίας τους για τους δικούς τους ανθρώπους. Είπαμε όμως θα φύγω απ όλα αυτά, αν και μάς αφορούν όλους.
Πάμε λοιπόν στην Πέμπτη , που τα κρούσματα καλά κρατούσαν, και το ενδεχόμενο να ανοίξουμε την Δεύτερα δυσκόλευε. Η Παρασκευή έτσι όπως εξελισσόταν, πάντα στο πλήθος των κρουσμάτων, έφερε μια νότα αισιοδοξίας.

Ξεκινήσαμε με τηλέφωνα προς τους Βουλευτές μας και το μεσημέρι κρίθηκε απαραίτητη η συνάντηση στο Δημαρχείο, του γράφοντος, του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και του προέδρου του εμπορικού συλλόγου. Η άποψη όλων ήταν κοινή. ” Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν, δεν είναι αυτά που προκάλεσαν την έξαρση της πανδημίας. Φτάνει όμως και οι καταστηματάρχες να προστατέψουν το δικαίωμα τους στην εργασία, προφυλάσσοντας τους εαυτούς τους και τους πελάτες τους”

Αφού η άποψη ήταν κοινή, ξεκίνησαν οι επαφές, σε επίπεδο συνεργατών Πρωθυπουργού. Μεταφέραμε όσο καλύτερα μπορούσατε το αίτημα μας. Πιθανόν και η μη αναφορά της Καλύμνου, στις απογευματινές δηλώσεις, να είχαν ως αφετηρία αυτές τις επαφές.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, ξεκινά πάλι νέος κύκλος επαφών, στο ίδιο επίπεδο πάλι, για εκμαίευση πιθανών αποφάσεων για το νησί μας. Η απάντηση ήταν η εξής:” Η Κάλυμνος στις αποφάσεις των επιδημιολόγων, βρισκόταν σε οριακό σημείο, και οι επόμενες δυο ημέρες είναι καθοριστικές, για την εξέλιξη του θέματος. Καθοριστικός παράγοντας το πλήθος των κρουσμάτων.”

Έτσι εξελίχτηκε η χθεσινή ήμερα και αυτή είναι η κατάσταση μέχρι στιγμής. Βρισκόσαστε εν αναμονή εξελίξεων παρακολουθώντας και τις επόμενες δυο ημέρες τι θα δείξουν. Εάν τα πράγματα κυλήσουν κατ’ ευχή, αύριο θα ξεκινήσει πάλι νέος κύκλος επαφών, για να πείσουμε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Αυτά είχα να σας πω με πάσα ειλικρίνεια και σεβασμό προς όλους σας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Θέλω να πιστεύω, δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς, ότι σύντομα όλα θα ξεπεραστούν. Ας μείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι και θα τα καταφέρουμε.