Μαν. Μουσελλής: Δεν υπήρξε χρόνος αδράνειας από την ΠΝΑΙ και το Επαρχείο Καλύμνου το διάστημα της πανδημίας

Share

Παραγωγικός ο χρόνος της πανδημίας για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Επαρχείο Καλύμνου, που έχουν να παρουσιάσουν αρκετά έργα που έχουν δρομολογηθεί, στήριξη νοσοκομείων και τοπικών δομών υγείας , κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις κ.α., όπως μας ενημέρωσε ο Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, σε μια συζήτηση για το News-Politics.com

Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο έπαρχος μίλησε αρχικά για τα τρία έργα οδοποιίας-συντήρησης που βγήκαν στον αέρα για τα Σκάλια, τα Αργινώντα και το Βαθύ, για μια παρόμοια μελέτη που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και για τους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη για την 3ετή συντήρηση όλων των επαρχιακών οδών.

Όλα τα χρήματα που αφορούσαν πολιτισμό και αθλητισμό, με απόφαση του περιφερειάρχη, διατέθηκαν στον τομέα της υγείας το διάστημα της πανδημίας, νοσοκομεία και δομές υγείας εξοπλίστηκαν, ασθενοφόρα και μηχανήματα pcr αγοράστηκαν και γενικότερα όπου υπήρχε ανάγκη η περιφέρεια συνέδραμε, λέει ο έπαρχος. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του σε Τέλενδο και Ψέριμο, μαζί με κλιμάκιο του Νοσοκομείου, για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων με την αναμνηστική δόση εμβολίων.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο Μανώλης Μουσελλής και στις κοινωνικές δράσεις οι οποίες θέλει να γίνονται σε συνεργασία με πολίτες και φορείς και να στέλνουν μηνύματα στην κοινωνία. Μια τέτοια σημαντική δράση έγινε την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όταν γυναίκες της Καλύμνου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική κλπ. έστειλαν το δικό τους συγκινητικό μήνυμα ενάντια στη βία.

Εξίσου σημαντική δράση με κοινωνικό πρόσημο η επίσκεψη στις φυλακές της Κω με ρουχισμό, παπούτσια και κλινοσκεπάσματα για τους τρόφιμους, που έγινε σε συνεργασία με παλαιούς προσκόπους και ναυτοπροσκόπους, όπως επίσης και η αγορά περιπολικού για το Αστυνομικό τμήμα του νησιού, η επίσκεψη και το ενδιαφέρον του Επάρχου για το Τάγμα Εθνοφυλάκων μας, τους οποίους ευχαρίστησε κ.α.

Υψηλή θέση στην ατζέντα του Μανώλη Μουσελλή κατέχει και ο πολιτισμός , για αυτό δεν παραλείψαμε να συζητήσουμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την επιστροφή των χάλκινων αγαλμάτων στο «σπίτι τους», το μουσείο της Καλύμνου, τη συντήρηση των Θυρεών του ιστορικού κτιρίου του Επαρχείου (λεπτή και επίπονη εργασία που απαιτεί εξειδίκευση ), για τις εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στο Άργος Καλύμνου και την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με ειδικές δεξιότητες, έργο μοναδικό που μας κάνει όλους υπερήφανους. Δεν είναι πολλά αυτά που απομένει να γίνουν ακόμη για να παραδοθεί η Στέγη στον πρόεδρο του Κέντρου και να την διαχειριστούν, όπως δήλωσε ο Μανώλης Μουσελλής.

Επίσης κάλεσε όλους στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου ,με τη συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καλύμνου και του ΕΕΕΕΚ Καλύμνου, για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Επαρχείου, το στολισμό του Δέντρου της Αγάπης και τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης , συμμετέχοντας έτσι στη Χριστουγεννιάτικη Πανελλαδική Εκστρατεία για το Χαμόγελο του Παιδιού .

Κλείνοντας τη συζήτηση μας ο Μανώλης Μουσελλής δήλωσε ότι, είναι ανοιχτός σε κάθε ιδέα και συνεργασία από οποιονδήποτε πολίτη ή φορέα προκειμένου να υλοποιηθούν από κοινού δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που πάντα στηρίζουν τις δράσεις του Επαρχείου.

ΒΙΝΤΕΟ