Μαν. Μουσελλής: Ο Γ.Χατζημάρκος κ οι συνεργάτες του, έχουμε κάνει το καθήκον μας στο έπακρο (video)

Share

Μαν. Μουσελλής: Ο Γιώργος Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του έχουμε κάνει το καθήκον μας στο έπακρο. 

Όλες οι αποφάσεις ήταν στα πλαίσια της αντιμετώπισης των ζητημάτων υγείας και για να προστατευθεί ο πληθυσμός των νησιών μας.

Η εμπλοκή στο διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων της Περιφέρειας για τα κοινωνικά παντοπωλεία οφείλεται στις ενστάσεις και τις δικαστικές διαμάχες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. Ωστόσο, αν ο διαγωνισμός ολοκληρωθεί δεν θα υπάρχει πρόβλημα για μία διετία.

Οι ενισχύσεις για τις πληττόμενες επιχειρήσεις  του νησιού θα έπρεπε να είναι οριζόντιες διότι έχουν βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη βουλή, ώστε οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν μη αναστρέψιμο πρόβλημα υγείας , να παίρνουν από τον πρώτο έλεγχο βεβαίωση μόνιμης ανικανότητας από τα ΚΕΠΑ

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο News-Politics.com, o Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, όπου έγινε μια μίνι αποτίμηση του έργου της Περιφερειακής Αρχής και του Επαρχείου Καλύμνου στον τομέα της υγείας και κυρίως κατά την πανδημία και συζητήθηκαν και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

«Θεωρώ ότι ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του έχουμε κάνει το καθήκον μας στο έπακρο.  Όλες οι αποφάσεις ήταν στα πλαίσια της αντιμετώπισης των ζητημάτων υγείας και για να προστατευθεί ο πληθυσμός των νησιών μας και πολλές φορές φάνηκε ότι υποκαταστήσαμε και το Υπουργείο Υγείας», αναφέρει στη συνέντευξη ο κ. Μουσελλής.

Ο Έπαρχος είπε ότι η δραστηριοποίηση της Περιφέρειας φάνηκε κυρίως τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο από την αρχή της πανδημίας είχε φροντίσει να εξοικονομήσει χρήματα για την αντιμετώπιση της, εξοπλίζοντας τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις δομές υγείας, με ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Μάσκες, rapid tests, ένα μηχάνημα pcr, αξονικός τομογράφος, ένας αναπνευστήρας, ένα νέο ασθενοφόρο, δυο οικίσκοι για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα ιατρεία Βαθέως και Ψερίμου κ.α, αποτελούν συνεισφορά της Περιφερειακής Αρχής για την υγεία των συμπολιτών μας Καλυμνίων, λέει ο ίδιος.

Ο κ. Μουσελλής, μας ενημέρωσε επίσης για τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Διοικητή της 2η ΥΠΕ κ. Ροϊλού στην Κάλυμνο, με αφορμή την τοποθέτηση της νέας Διοικήτριας  κ. Κατ. Εμμανουήλ στο Νοσοκομείο, και αφορούσαν στις ελλείψεις που ανέδειξε η πανδημία, όπως την ανάγκη για επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Θεωρώ ότι αντιμετωπίσαμε αρκετά καλά την κατάσταση και έγιναν αρκετά πράγματα, αν σκεφθεί κανείς ότι παραλάβαμε ένα νοσοκομείο που λειτουργούσε με δωρεές. Έγιναν προσλήψεις επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού και επικουρικών ιατρών με τη βοήθεια της ΔΥΠΕ και της Περιφέρειας. Κυρίως πήγαμε καλά , τονίζει ο κ. Μουσελλής,  διότι υπερέβαλε εαυτόν το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση μας για τα θέματα υγείας , ενημερωθήκαμε και για το πρόγραμμα «Αγκαλιάζω τα νησιά του Αιγαίου», μια συνεργασία της Περιφέρειας με την ΝΝ Hellas, με το οποίο όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντοπωλείων και οι κάτοικοι των μικρών νησιών θα μπορούν να έχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες , μέσω διαδικτύου.

Ο κ. Μουσελλής δεν δίστασε να απαντήσει σε ερώτημα μας σχετικά με τη σοβαρή εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό για την προμήθεια τροφίμων για τα κοινωνικά παντοπωλεία, εξηγώντας μας ότι η εμπλοκή αυτή οφείλεται στις ενστάσεις και τις δικαστικές διαμάχες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ, είναι διεθνής  και ελπίζει ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί. Εάν αυτό γίνει, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα για μια διετία. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, η περιφερειακή αρχή φρόντισε μέχρι σήμερα με διάφορα προγράμματα, όπως το ΤΕΒΑ, να ενισχύει τους δικαιούχους.

Τέλος ζητήσαμε από τον Έπαρχο να μας πει τι συζήτησαν όταν τον επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς. Όσα ειπώθηκαν είχαν να κάνουν με τον τουρισμό και τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία σε διάφορες αγορές επισκεπτών, την οικονομική ενίσχυση των πληττομένων από την covid 19 επιχειρήσεων της Καλύμνου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας με το ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων).

Για τις επιχειρήσεις ο κ. Μουσελλής τόνισε ότι, οι ενισχύσεις θα έπρεπε να είναι οριζόντιες για τους επιχειρηματίες του νησιού που έχουν βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και να τους  είχαμε δει με διαφορετικό μάτι. Για τα προβλήματα του ΚΕΠΑ, ο κ. Παππάς τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη βουλή, ώστε οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν μη αναστρέψιμο πρόβλημα υγείας, να παίρνουν από την Επιτροπή βεβαίωση μόνιμης αναπηρίας από τον πρώτο έλεγχο . Εάν αυτό συμβεί εξήγησε, ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας δεν θα ταλαιπωρηθεί ξανά οικονομικά, σωματικά και ψυχικά.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας ο κ. Μουσελλής είπε ότι, όλοι φταίξαμε για την κατάσταση που βρέθηκε το νησί με την πανδημία, ζήτησε να τα προσπεράσουμε όλα και έστειλε μήνυμα προς όλους, μια και η Κάλυμνος έχει πια «πρασινίσει», να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και προέτρεψε να πάνε να εμβολιαστούν όσοι δεν το έκαναν μέχρι τώρα.

ΒΙΝΤΕΟ