Μαν. Μουσελλής: Ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων της Καλύμνου από τον ΦΟΔΣΑ (video)

Share

 

Μαν. Μουσελλής: Ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων της Καλύμνου τον Σεπτέμβρη όπως ανακοίνωσαν ο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

  • Ο Διευθυντής του Φορέα διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσαν ότι, τον Σεπτέμβρη θα δοθεί ολιστική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κάλυμνο.
  • Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ζητηθεί , από το τέλος ανθεκτικότητας που καταβάλλουν τα καταλύματα, ένα μεγάλο μέρος να μένει στην Περιφέρεια και να επιστρέφει στα νησιά ως ανταπόδοση για περιβαλλοντικές δράσεις.
  • Σύντομα θα έχει ιατρό το ιατρείο του Βαθύ Καλύμνου

Αυτές είναι ειδήσεις τις οποίες μας μετέφερε, μεταξύ άλλων,  ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου, Μαν. Μουσελλής, μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο News- Politics και την Ειρήνη Χαλκίτη.

Για να πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά, ο Έπαρχος μετέβη στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της κυβέρνησης. Αρχικά επισκέφτηκε τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, όπου συζήτησαν θέματα των δομών υγείας των νησιών της Επαρχίας μας. Μίλησαν κυρίως για την άμεση ανάγκη στελέχωσης τους  και για τα ιατρεία του Βαθύ και της Ψερίμου.

Ο κ. Μουσελλής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο με τα νέα βελτιωμένα κίνητρα τα οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει. Για το ιατρείο του Βαθύ είπε ότι, σύντομα θα υπάρχει ιατρός διότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και ότι αναζητείται λύση για το ιατρείο της Ψερίμου.

Στην συνέχεια μετέβη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  Γιάννη Κεφαλογιάννη για θέματα της αρμοδιότητας του όπως επίσης και για την πιθανή στελέχωση του ιατρείου της Ψερίμου με οπλίτη ιατρό.

Μετά συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μαν. Κουτουλάκη με τον οποίο είχαν εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση για θέματα των νησιών μας. Συμφώνησαν επίσης σε συνεργασία για δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής  ταυτότητας της Καλύμνου.

Τέλος, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώθηκε από τον Νίκο Ταγαρά για την διαγωνιστική εξέλιξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων των νησιών της Επαρχίας μας. Ο Έπαρχος αναμένει ποιος θα αναλάβει τη σύνταξη των Σχεδίων των 5 νησιών της ΠΕ μας ώστε να καταθέσει τις προτάσεις του.

Μετά την Αθήνα ο Μαν. Μουσελλής μετέβη στη Σύρο όπου παρακολούθησε τρία περιφερειακά συμβούλια ενημερωτικού αλλά και αποφασιστικού χαρακτήρα. Από τα συμβούλια αυτά μας έδωσε τη σημαντική είδηση για την ολιστική λύση που θα δοθεί τον Σεπτέμβρη για την διαχείριση των απορριμμάτων της Καλύμνου, όπως επίσης και για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου να λειτουργήσει ανταποδοτικά και να επιστραφεί στα νησιά μας ένα μεγάλο μέρος του τέλους ανθεκτικότητας, για περιβαλλοντικές δράσεις.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Μουσελλής αναφέρθηκε στη δράση «Ανοιχτές πόρτες 2024» του Επαρχείου και στην δράση προβολής της νηστίσιμης Σαρακοστιανής κουζίνας του νησιού μας, που θα υλοποιήσει ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας, το Σάββατο 30 Μαρτίου στο εστιατόριο του κ. Στάλα.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Επάρχου Μαν. Μουσελλή