Μαν. Μουσελλής: Πράσινο φως για τις καταδύσεις αναψυχής. Εννέα καταδυτικά σημεία στην Επαρχεία Καλύμνου

Share

Δημοσιοποιήθηκε με το ΦΕΚ 1273/Β/18-3-2022 η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 92225/2022 των Υπουργών Εθνικής Άμυνας- Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον «Καθορισμό των όρων κατάδυσης, του τρόπου γνωστοποίησης και λοιπών υποχρεώσεων των παρόχων καταδυτικών υπηρεσιών και επισκεπτών για καταδύσεις αναψυχής στην πρώτη ομάδα των ενενήντα ενός (91) χαρακτηρισμένων ως μνημείων ναυαγίων πλοίων και αεροσκαφών.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Με την απόφαση αυτή επιτρέπεται η διενέργεια καταδύσεων αναψυχής στις ομάδες των ενενήντα ενός (91) χαρακτηρισμένων ως μνημείων ναυαγίων πλοίων και αεροσκαφών, τα οποία περιλαμβάνονται στην απόφαση. Εννέα από αυτά βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, τα οκτώ στη Λέρο και το ένα στην Τέλενδο και αφορά στο ναυάγιο του Επιβατηγού πλοίου «ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ».

Για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη μας ενημέρωσε ο Έπαρχος Μανώλης Μoυσελλής, με τον οποίο επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά λόγω του ότι , όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι θετικός στον covid 19 με ήπια συμπτώματα.

Παράλληλα, σε σχετικό δελτίο τύπου από τον Έπαρχο αναφέρονται τα εξής: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή στα νησιά μας η ΚΥΑ, των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (αριθ.92225/03-03-2022), με την οποία επιτρέπεται η διενέργεια καταδύσεων αναψυχής , στα πρώτα 91 σημεία, όπου βρίσκονται τα χαρακτηρισμένα ως μνημεία ναυάγια πλοίων και αεροσκαφών. Τα εννέα από αυτά αφορούν την Π.Ε.Καλύμνου και πιο συγκεκριμένα τα οκτώ σημεία είναι στο νησί της Λέρου και ένα στην Κάλυμνο.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, που αναμενόταν από χρόνια στα νησιά μας , καθώς δίνει το πράσινο φως για να αναδειχθεί ένα μεγάλο ιστορικό κεφάλαιο που μέχρι τώρα έμενε σιωπηλό, βυθισμένο στα νερά μας. Επίσης αποτελεί την αρχή για να ανοίξει επιτέλους και να μπορεί να προβληθεί και να αξιοποιηθεί, με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και τις δικλίδες ασφάλειας, ο καταδυτικός τουρισμός για τα νησιά μας, που αφορά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι εναλλακτικής τουριστικής δραστηριότητας , με προοπτικές μεγαλύτερης ανάπτυξης του στο μέλλον.

Ακολουθεί σύνδεσμος με την ΚΥΑ
https://www.e-nomothesia.gr/kat-naytilia-nausiploia/kataduseis-anapsukhes/koine-upourgike-apophase-92225-2022.html