Μανώλης Μουσελλής: «Μαζί πετύχαμε» – Πλούσιος απολογισμός τετραετίας (videos)

Share

 

Σε αποτίμηση του έργου του ως Έπαρχος της ΠΕ Καλύμνου προχώρησε ο  Μανώλης Μουσελλής, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στο ισόγειο του Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας, τέσσερα χρόνια ακριβώς από την ημέρα ορκωμοσίας του ως περιφερειακός σύμβουλος. Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη ο κ. Μουσελλής παρουσίαζε τον απολογισμό του περασμένου έτους, αυτή η φορά όμως ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη και συγκινητική για αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ένας κύκλος κλείνει, αυτός του Επάρχου, με πολύ δουλειά και δυσκολίες από τη μια, με πλούσια συγκομιδή έργου από την άλλη, σε όλους τους τομείς. Έργου συμμετοχικού, όπως εξήγησε ο ίδιος, μια και η στήριξη, η συμμετοχή και η βοήθεια από ανθρώπους που οικειοθελώς τον πλησίασαν, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ένθερμη. «Μαζί πετύχαμε» επανέλαβε πολλές φορές ο κ. Μουσελλής, ξεδιπλώνοντας τα αποτελέσματα των κόπων τους. Από την άλλη ένα νέος κύκλος ξεκινά, αυτός της υποψηφιότητάς του εκ νέου, ως περιφερειακός σύμβουλος, παραμένοντας πάντα στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου.

Ο Μανώλης Μουσελλής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στα όσα κατάφερε να επιτύχει, με τη στήριξη της Περιφέρειας, στον τομέα της καθημερινότητας, της υγείας και της πρόνοιας, του πολιτισμού και του αθλητισμού αλλά και του περιβάλλοντος. Το μεγαλύτερο έργο όλων είναι όμως ότι κατάφερε να «ενεργοποιήσει»  πολλές από τις υγιείς δυνάμεις της Καλύμνου.

 Ο Έπαρχος μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στο Καρπάθειο και στο βρεφονηπιακό σταθμό που ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στις εργασίες σε όλες τις σχολικές μονάδες, στις εργασίες στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού και στο Επαρχιακό Μέγαρο, στην ολοκλήρωση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Άργος και πολλά άλλα.

Σημαντικά ήταν αυτά που έγιναν και στον τομέα της υγείας κατά την πανδημία και αργότερα. Προμήθεια υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου και μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο Καλύμνου, όπως επίσης και 2 θαλάμων ISOBOX, πρόσληψη Ψυχολόγου, χορήγηση νέου ασθενοφόρου οχήματος στο ΕΚΑΒ Καλύμνου και εγκατάσταση συστήματος τηλεϊατρικής στην Ψέριμο, είναι μερικά από όσα έγιναν.

Ηχηρό παρόν έδωσε το Επαρχείο και στον τομέα του αθλητισμού με σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις , στο περιβάλλον με δενδροφυτεύσεις κ.α , όπως επίσης και στον Πολιτισμό όπου οι θεματικές εκθέσεις, οι μουσικές βραδιές, η αναπαράσταση της πυρπόλησης της Τουρκικής Ναυαρχίδας, μα πάνω από όλα το «Ποκίνημα των Σφουγγαράδων», αφήνουν κάθε καλοκαίρι αποτύπωμα από την παράδοση του νησιού μας  και συναίσθημα γλυκό στους επισκέπτες μας.

Ο κ. Μουσελλής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους τον στήριξαν τα τέσσερα χρόνια της θητείας του, φίλους , συνεργάτες, εθελοντές, συμπατριώτες. ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ, επανέλαβε πολλές φορές ο κ. Μουσελλής.

Ακολουθεί η συνέντευξη τύπου