Μάριος Θεμιστοκλέους: Τείχος ανοσίας σε 69 νησιά έως το τέλος Απριλίου

Share

Εως το τέλος Απριλίου θα έχουμε χτίσει το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών έναντι της COVID-19, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο συντονιστής του εμβολιαστικού σχεδίου «Ελευθερία», γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας ότι μέχρι τότε υπολογίζεται ότι θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση πάνω από 2,4 εκατομμύρια πολίτες, μεταξύ των οποίων και το σύνολο των κατοίκων 69 νησιών της χώρας.

Το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει ο προγραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα στη χώρα μας, με στόχο έως το τέλος Μαΐου να έχουν κάνει έστω μία δόση εμβολίου όλοι οι πολίτες που είναι πιο ευάλωτοι στη νόσο.

‘Με βάση τον σχεδιασμό, μέχρι τέλους Απριλίου σε 69 νησιά με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους θα έχουμε εμβολιάσει το σύνολο των κατοίκων που το επιθυμούν. Στα υπόλοιπα 25 νησιά μας, άνω των 5.000 κατοίκων, υπάρχουν μόνιμα εμβολιαστικά κέντρα με συνεχή εφοδιασμό και ο εμβολιασμός ακολουθεί το πρόγραμμα της υπόλοιπης χώρας.

Για να αντιληφθείτε τη δυσκολία αυτής της διαδικασίας, για τον μέχρι τώρα εμβολιασμό στα νησιά απαιτήθηκαν 746 αποστολές, αλλά θα ήθελα να τονίσω εδώ ότι όσο δύσκολο είναι επιχειρησιακά, τόσο μεγαλύτερη είναι η υπερηφάνεια μας όταν «κηρύσσουμε» κάποιο νησί «COVID free» -όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. (διαβάστε περισσότερα: καθημερινή)