Μας… τελείωσε και ο Τζέφρι – Έρχεται ο Τζορτζ Τσούνης

Share

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση του Τζορτζ Τσούνη για την επικύρωση του διορισμού του στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Με βάση τα προβλεπόμενα, η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της υποψηφιότητας του Τσούνη.

Η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει με περιορισμένη φυσική παρουσία, όπως ορίζουν τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Γερουσία για την πανδημία. Στα της επιλογής, τώρα, η ελληνοαμερικανική κοινότητα θεωρεί ότι η επιλογή Μπάιντεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης από την αμερικανική κυβέρνηση στην Ομογένεια.

Βασικός χρηματοδότης των Δημοκρατικών διαχρονικά, κυρίως από την εποχή Ομπάμα και μετά, ο Τζόρτζ Τσούνης είναι προσωπικός φίλος του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος γιόρτασε τον γάμο του με τη δεύτερη σύζυγό του στο σπίτι του κ. Τζούνη, στο Λόνγκ Άιλαντ. Ο φιλέλληνας γερουσιαστής, εξάλλου, είναι θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητας Τσούνη για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο Τζόρτζ Τσούνης

Με καταγωγή από το χωριό Πλάτανος της Ναυπάκτου, ο Τζόρτζ Τσούνης με τη σύζυγό του, Όλγα, και τα τρία παιδιά τους επισκέπτονται κατά καιρούς την Ελλάδα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσούνης βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα για επαφές σχετικά με τη νέα του θέση. Μάλιστα, ανάμεσα στις επαφές που είχε, είδε και έναν υψηλό κυβερνητικό αξιωματούχο.

Σε σχέση τώρα με τον απερχόμενο πρέσβη, Τζέφρι Πάιατα κάποιοι που γνωρίζουν τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν λένε ότι έχουν αλλάξει τα σχέδια που τον ήθελαν μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα να αναλαμβάνει ρόλο (και δη υφυπουργού επί των Εξωτερικών) με αρμοδιότητα τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τέλος, και σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα έλευσης του νέου πρέσβη, οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι ο Τσούνης θα βρίσκεται στην Αθήνα το αργότερο τα μέσα Μαρτίου.

παραπολιτικά