«Μαύρος καπνός» για το πλαφόν στο φυσικό αέριο από τους υπ. Ενέργειας – Συμφωνία για κοινή αγορά… αργότερα

Share

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα συμπεριλάβει ανώτατο όριο τιμής για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα πακέτο ενεργειακών μέτρων που θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η επικεφαλής της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ, Κάντρι Σίπσον.

«Θα δούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο πώς μπορούμε να προχωρήσουμε με τον πλαφόν του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας – εάν αυτό είναι σε αυτό το στάδιο που μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών που υποστηρίζουν αυτό το μέτρο», δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίπσον σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στην Πράγα.

Συμφωνία για από κοινού αγορά φυσικού αερίου
Ωστόσο, οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία ότι οι χώρες θα πρέπει να αρχίσουν από κοινού να αγοράζουν φυσικό αέριο πριν από το επόμενο καλοκαίρι και συμφώνησαν επίσης ότι απαιτείται μια εναλλακτική τιμή αναφοράς για το φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα, ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας, Τζόζεφ Σίκελα, σύμφωνα με το Reuters.

«Η συνάντηση των υπουργών της ΕΕ στην Πράγα βοήθησε να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της», πρόσθεσε ο Σίκελα.

Από την πλευρά της η Κάντρι Σίπσον κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν μη βιώσιμες και ότι οι προμήθειες από τη Ρωσία μειώθηκαν κάτω από 10% σε επίπεδο ΕΕ. / skai.gr