Με χαμόγελα ανταποκρίθηκαν στο «πρώτο κουδούνι» οι μαθητές της Τελένδου (pics and video)

Share

Το πρώτο κουδούνι ήχησε και στο ακριτικό δημοτικό σχολείο της Τελένδου σήμερα και οι μικροί μαθητές έτρεξαν στον αγιασμό με χαμόγελο και ενθουσιασμό.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πατ. Αμφιλόχιο Σακαλέρο, παρουσία του πρωτοδιόριστου δασκάλου του σχολείου Κωνσταντίνου Μαγαλιού, του Επάρχου κ. Μανώλη Μουσελλή και των γονέων των παιδιών.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Εντυπωσιασμένος από την φιλοξενία και το σεβασμό που δείχνουν οι κάτοικοι του νησιού δήλωσε ο δάσκαλος , ο οποίος ήλθε να υπηρετήσει με πολύ διάθεση και υπευθυνότητα, σε ένα ακριτικό σχολείο της Χώρας, υπό δύσκολες συνθήκες και με αρκετά προβλήματα, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει.

BINTEO

Ο Έπαρχος, κ. Μανώλης Μουσελλής , μίλησε στα παιδιά μετά τον αγιασμό, τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και τους δώρισε σχολικά είδη. Επίσης με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο νησί, ο ίδιος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τους κατοίκους για το πρόγραμμα της Περιφέρειας «Αγκαλιάζουμε τα νησιά του Ν. Αιγαίου», που τους δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν υπηρεσίες ιατρικών συμβουλών υγείας , από απόσταση, από εξειδικευμένους γιατρούς.

Το παρόν σχολικό έτος για το σχολείο της Τελένδου θα ξεκινήσει με πέντε μαθητές , στη συνέχεια όμως, όταν ορισμένοι γονείς σταματήσουν την εργασία τους στο νησί, τα τέσσερα παιδιά θα φύγουν και θα μείνει μόνο ένα. Ωστόσο , όπως πολλές φορές έχουμε πει, η πολιτεία οφείλει, μέσω των αρμόδιων φορέων και των οργάνων της να παρέχει ίδιες υπηρεσίες και ίσες ευκαιρίες στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας , και στους ακρίτες ακόμη περισσότερες…

BINTEO

 

Καλή σχολική χρονιά !!