Με εντάσεις η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ρόδου – Σημείο τριβής η ΡΟΔΑ – Αντίθετος ο Κολιάδης – Υπέρ ο Καμπουράκης (videos)

Share

 

ΕΝΤΑΣΕΙΣ και έντονοι διαπληκτισμοί σηματοδότησαν την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου. Το όργανο συνήλθε σε συνεδρίαση, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και όπως φάνηκε, το κλίμα ήταν πολύ έντονα φορτισμένο κυρίως ανάμεσα στις παρατάξεις αλλά και μεταξύ του Αντώνη Καμπουράκη με τον Αλέξανδρο Κολιάδη. Ο πρώτος, δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει σαφείς αιχμές για το πρόσωπο του αντιπάλου του, που όμως, φάνηκε εξαιρετικά αμήχανος στην πρώτη εμφάνισή του –ενώ οι περισσότεροι εντός και εκτός αιθούσης, ανέμεναν μια πιο άνετη παρουσία (ειδικά όταν έχεις λάβει το 58% στον β’ γύρο).

Σημείο τριβής αποτέλεσε η υπόθεση της μεταφοράς της ΔΕΣ ΡΟΔΑ στο Δήμο Ρόδου, που θα μετατραπεί σε Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών.

Παρόντες ήταν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ ΡΟΔΑ αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις ενώ υπήρξε και η άποψη ότι ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση αλλά εξασφαλίζεται η εργασιακή σχέση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Μανώλης Κοντουδάκης  

Αίσθηση προκάλεσε πάντως, η τοποθέτηση του προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Μανώλη Κοντουδάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το ενδιαφέρον εστιάζεται αφενός στην διασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος των υπαλλήλων, αφετέρου στο μεταφορικό έργο και στην εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

Πάντως, ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης που έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τις εκλογές μαζί με στελέχη της παράταξής του που εκλέχθηκαν όπως ο κ. Βάιος Καλοπήτας, δεν ήταν σύμφωνος. Δήλωσε ότι εάν αλλάξει η σημερινή μορφή της ΡΟΔΑ θα χαθεί το συγκοινωνιακό έργο και εξήγησε τις θέσεις του.

Προηγήθηκαν έντονοι διαξιφισμοί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Τάσο Σπανό, που αποχώρησε από την αίθουσα διαμαρτυρόμενος επειδή ο κ. Κολιάδης επέμενε να ενημερωθεί για την θέση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη. Αυτό βέβαια, ήταν αντίθετο από την διαδικασία αφού ορίζεται ρητά ότι τοποθετούνται όλοι οι σύμβουλοι των παρατάξεων, γίνονται δευτερολογίας και στο τέλος μιλάει ο Δήμαρχος για να κλείσει η συζήτηση και ακολουθεί ψηφοφορία (εάν είναι αναγκαία).

Πάντως, ο κ. Κολιάδης δεν έκρυψε την αμηχανία του, αφού δεχόταν συνεχώς επιθέσεις από πρώην συναδέλφους του της παράταξης Καμπουράκη ενώ κατέβαλλε προσπάθειες να εμφανιστεί με συγκροτημένες θέσεις –ως επικεφαλής, πλέον μιας άλλης παράταξης, η οποία έλαβε το κερδοφόρο ποσοστό στον β’ γύρο των εκλογών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛ.ΚΟΛΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΣΠΑΝΟ

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ, ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης εμφανίσθηκε βέβαιος ότι είναι καλύτερο να μεταφερθεί η ΔΕΣ ΡΟΔΑ στο Δήμο για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι αλλά και το μέλλον της επιχείρησης. Άλλωστε αυτή ήταν και η απόφαση των ίδιων των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ Β΄ΜΕΡΟΣ

ΤΕΛΙΚΑ το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς της ΔΕΣ ΡΟΔΑ στο Δήμο Ρόδου και τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, να δηλώνει ότι δεν χρειάζεται να κατατεθεί αίτηση εξαίρεσης αλλά να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. / Π.Ντόκου