Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η τελετή του Ιερού Νιπτήρος τη Μεγάλη Πέμπτη στο Ιερό Νησί της Αποκάλυψης (φωτος κ βίντεο)

Share

 

Με λαμπρότητα και μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε τη Μ. Πέμπτη στο ιερό νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο η τελετή του Ιερού Νιπτήρος.  Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα κατέκλυσε το νησί για να παρακολουθήσει, όπως κάθε χρόνο, το μοναδικό γεγονός που τελείται ανά τους αιώνες στα Ιεροσόλυμα, στην Πάτμο, στη Ρώμη και στο Βυζάντιο. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Πρόκειται για την αναπαράσταση της πράξης του Ιησού, πριν την αρχή του Μυστικού Δείπνου. Σύμφωνα με την ευαγγελική διήγηση ο Χριστός, πήρε μια λεκάνη με νερό και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, θέλοντας να τους διδάξει με αυτόν τον τρόπο την ταπείνωση. Εδώ και περισσότερα από 400 χρόνια η τελετή του Νιπτήρος αποτελεί μία παράδοση για την Πάτμο.

Φέτος μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πάτμου Νικήτα Τσαμπαλάκη, επισκέφτηκαν την Πάτμο και παρέστησαν στην Τελετή του Ιερού Νιπτήρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας , ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης , ο αρχηγός της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, οι δήμαρχοι Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, Καλύμνου Γιάννης Μαστροκούκος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Καλλιόπη Κουτούζη και ο δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωτάκης καθώς και οι βουλευτές Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη.

Βίντεο της Ιερής Τελετής του Νιπτήρος από το Kos TV

Mετά την τελετή του Ιερού Νιπτήρα στην Πάτμο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το  μνημείο του Εμμανουήλ Ξάνθου. Εκεί έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστη το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην τελετή του Ιερού Νιπτήρα. Στο βίντεο οι δηλώσεις του σχετικά.

 

Eυχαριστούμε το Patmos Times και τη Σμαράγδα Μουλιάτη για τα βιντεάκια με τις δηλώσεις