ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ επαναλειτουργεί η ΑΣΤΕΡ – Χωρίς βιβλία, στον αέρα η εξεταστική – Απαιτείται πολιτική βούληση

Share

Με καθηγητές, αλλά χωρίς βιβλία, ξεκίνησε να λειτουργεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων η Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου. 

Οι σπουδαστές έλυσαν την κατάληψη στην οποία είχαν προχωρήσει το Δεκέμβριο, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά από προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής και την αναγνώριση του πτυχίου τους, ωστόσο όπως οι ίδιοι δήλωσαν σήμερα, δεν επιλύθηκε κανένα πρόβλημα, πέρα από την πρόσληψη καθηγητών. 

Οι σπουδαστές διεκδικούσαν μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των πτυχίων τους από το 5ο στο 6ο επίπεδο, τη δυνατότητα συμμετοχής τους στα προγράμματα Erasmus, αλλά και μεταπτυχιακού σε Ελληνικά πανεπιστήμια, την παροχή φοιτητικής ταυτότητας, τη λειτουργία της υπάρχουσας εστίας και τη δημιουργία λέσχης σίτισης.

«Σταματήσαμε την κατάληψη, αλλά δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα μας. Ήρθαν καθηγητές, αλλά δεν έχουμε βιβλία και όλα τα υπόλοιπα που ζητούσαμε δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν. Έγιναν και ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά δεν έγινε καμία κίνηση από κει και πέρα», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών, Γαρυφαλιά Τσαμαντιώτη.

Παράλληλα για τα προβλήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση τους, οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ τονίζουν ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα και με τις κτιριακές υποδομές, καθώς το κτίριο είναι παλιό και ασυντήρητο, με πολλές φθορές, προβλήματα υγρασίας και τη θέρμανση να αποτελεί σπάνιο είδος.

Οι ίδιοι πάντως τονίζουν ότι, παρ’ ότι έλυσαν την κατάληψη και ξεκίνησαν μαθήματα, θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την αναβάθμιση της Σχολής. (ert rodou)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σημερινή κατάσταση στην άλλοτε κραταιά ΑΣΤΕ Ρόδου είναι επιεικώς απαράδεκτη. ΟΛΟΙ έχουν ευθύνες γι αυτό. Οι φοιτητές δίνουν έναν αγώνα δίχως τέλος με την γραφειοκρατία αλλά κυρίως με την ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. 

ΕΙΝΑΙ απαραίτητο οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και οι φορείς κ παράγοντες, να βοηθήσουν. Τώρα. Και όχι αύριο ή του χρόνου. Αιδώς!