Με τον Αντώνη Καμπουράκη, η Ελευθερία Οίκουτα! – Δυσαρέσκεια στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Share

Στον ‘χορό’ των μεταγραφών, κινείται η τοπική επικαιρότητα και οι εξελίξεις τρέχουν μέχρι και το τέλος του μήνα, οπότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των συνδυασμών σε Δήμο Ρόδου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Τα βλέμματα όλων και το ενδιαφέρον, παραμένει στραμμένο στον Δήμο Ρόδου, αφενός επειδή είναι πολλοί οι υποψήφιοι, αφετέρου επειδή απαιτείται υπερβολικά μεγάλος αριθμός υποψηφίων συμβούλων με τις παρατάξεις.

Μετά τις πρωινές δηλώσεις του Στράτου Καρίκη, η είδηση για την μεταγραφή της κας Ελευθερίας Οίκουτα από τον Αρχάγγελο, ήρθε να βάλει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της ισχυρής παράταξης που χτίζει ο νυν Δήμαρχος Ρόδου -αν και δεν έχει ανακοινώσει κανέναν, ακόμη επίσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφάτως υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, υπέγραψε ήδη με την παράταξη του κ. Καμπουράκη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό, δημιούργησε δυσαρέσκεια στο κόμμα, σε τοπικό επίπεδο ενώ υπάρχουν και αντιδράσεις ένθεν και ένθεν.

Η ίδια φέρεται να δηλώνει ότι επιθυμεί να προσφέρει στον τόπο της και στο νησί, από άλλο μετερίζι.

Θυμίζουμε ότι η κα Ελευθερία Οίκουτα έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό: μεγάλωσε στον Αρχάγγελο της Ρόδου. Σπούδασε και αποφοίτησε ως εκπαιδευτικός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπηρέτησε 20 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση όπου ανέπτυξε πλούσιο ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο. Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλισμό και δραστηριοποιήθηκε κομματικά στο ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αρχαγγέλου από το 1979.

Το 2000 αποσπάστηκε στα ομογενειακά σχολεία της Νέας Υόρκης. Έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την αιγίδα του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη για να ενισχύσει το επίπεδο της ελληνικής εκπαίδευσης ως δεύτερης γλώσσας.

Υπηρέτησε μέχρι το 2021 ως δασκάλα και διευθύντρια σε σχολεία της ελληνικής ομογένειας όπου ανέπτυξε πλούσια εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση.

Συνέβαλε σημαντικά με νέες εκπαιδευτικές μεθόδους στη βελτίωση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα ομογενειακά σχολεία και διέδωσε με πάθος την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στους μαθητές της.

Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις για εξαιρετική αφοσίωση στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό της έργο. Ανακηρύχθηκε δασκάλα της χρονιάς 2020 και τιμήθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Μετά την επιστροφή της από την Αμερική ζει μόνιμα στον Αρχάγγελο Ρόδου όπου εξελέγη συντονίστρια Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρχαγγέλου. / news-politics