Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Κυρανάκη, συναντήθηκε ο Αλ.Κολιάδης – Αναμέναται και ο Θ.Σκυλακάκης

Share

 

Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.

Κατά τη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο παρουσία του πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά και της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μίκας Ιατρίδη, αναδείχθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Κτηματολογίου της Ρόδου, σε ότι αφορά κυρίως την υποστελέχωσή του.

Ο κ. Κυρανάκης συνεχάρη και αυτοπροσώπως τον κ. Κολιάδη για την ανάληψη των καθηκόντων του στο δήμο Ρόδου, και έκανε γνωστό ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν λύσεις στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο Ρόδου επί δεκαετίες και έχει δημιουργήσει πολλά αδιέξοδα στην τοπική αγορά.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι έχουν προσληφθεί τρεις μηχανικοί ενώ έχουν κινηθεί διαδικασίες ώστε από το Σεπτέμβριο δικηγόροι που θα ενισχύσουν το προσωπικό του Κτηματολογίου να ελέγχουν τις εισερχόμενες πράξει ς και τις εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν. Όπως είπε στο τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινά το έργο ψηφιοποίησης του παλαιού αρχείου του κτηματολογίου Ρόδου που χρονολογείται από το 1929 ώστε να είναι πιο εύκολη η δουλειά των δικηγόρων ενώ από 1η Νοεμβρίου θα λειτουργούν οι ψηφιακές εφαρμογές για πολίτες και για επαγγελματίες.

Μάλιστα ο κ. Κυρανάκης ευχαρίστησε δημόσια το δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη που έδειξε όπως είπε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα καθώς με προσωπικές ενέργειες του ίδιου γίνεται η διερεύνηση των κατάλληλων λύσεων, ενώ απηύθυνε έκκληση σε μηχανικούς να βοηθήσουν στο έργο αυτό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου υπογράμμισε το ενδιαφέρον που δείχνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το ζήτημα και τόνισε ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει μεγάλες δυσχέρειες στην περιοχή μας, αλλά πολύ σύντομα θα επιλυθεί.

«Εύκολη διαδικασία δεν είναι ακόμα και αν υπάρχει προγραμματική σύμβαση για το έργο των μηχανικών. Αυτό δεν είναι αρκετό, χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια και η δέσμευση του δήμου προς τον υπουργό είναι ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας. Κάνω και εγώ έκκληση ως δήμαρχος προς τους μηχανικούς να μας βοηθήσουν, καθώς υπάρχουν καταξιωμένοι επιστήμονες και όλοι μπορούν να βάλουν πλάτη για να λυθεί το πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Κολιάδης.

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Στη Ρόδο αναμένεται την Τρίτη το μεσημέρι ο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, προσκεκλημένος του CEO της Nova Παναγιώτη Γεωργιόπουλου, για την ανακοίνωση – παρόντος και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της έναρξης του έργου Smart Forest Rhodes (τοποθέτηση συστήματος ICT πυρανίχνευσης στην περιοχή «Πεταλούδες») στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας της Nova.
Η ανακοίνωση θα γίνει αύριο Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024 και ώρα 13:45 μμ
στην κοιλάδα των Πεταλούδων.

Κατά τις πληροφορίες, θα προηγηθεί συνάντηση του Υπουργού με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Η εγκατάσταση του συστήματος ICT πυρανίχνευσης στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, αποτελεί προσφορά της Nova, στο πλαίσιο των δράσεων που ανέλαβε, μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, τόσο για την αντιπλημμυρική αντιδιαβρωτική προστασία των καμένων περιοχών, όσο και για την πρόληψη των πυρκαγιών. (real voice)