Με τους εμπόρους συντάσσεται ο Έπαρχος Καλύμνου – Το θέμα με τους εμβολιασμούς (video)

Share

ΕΜΜ. ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ: ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΚΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΤΕΛΕΝΔΟ ΚΑΙ ΨΕΡΙΜΟ
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία τις προηγούμενες ημέρες, λόγω της μείωσης των κρουσμάτων, ότι θα έβγαινε η Κάλυμνος από το «βαθύ κόκκινο», λέει ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, σχολιάζοντας μας την απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας να παραταθεί το σκληρό lock down στο νησί.

Ωστόσο όπως εξηγεί, τα υγειονομικά δεδομένα (ενεργά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό κ.α.) ήταν αυτά που οδήγησαν στην απόφαση να μείνει η Κάλυμνος για 7η εβδομάδα σε καθεστώς υψηλού κινδύνου. Ο έπαρχος εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση η οποία είναι σχεδόν ανυπόφορη και η οικονομική ζημία πολύ μεγάλη.

Αυτή η απόφαση αύξησε την αγωνία των εμπόρων και πραγματοποιήθηκε, όπως μας ενημέρωσε , έκτακτη σύσκεψη στο επαρχείο, μετά από παρότρυνση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Άγγελου Καλαθιανάκη, στην οποία παρευρέθηκε εκτός από τον έπαρχο και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλύμνου Νικόλας Τσαγκάρης.

Εκεί συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση, εκφράστηκε η αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον υπουργό ανάπτυξης Αδ, Γεωργιάδη (διαβάστε προηγούμενο δημοσίευμα), με κοινοποίηση στο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά , και ζητήθηκε η συμπαράσταση του επάρχου και του δημάρχου στο δίκαιο αίτημά τους για το άνοιγμα των καταστημάτων τους.

Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε. Συντασσόμαστε με την επιστολή και με την έκκληση του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου και θα στηρίξουμε το αίτημά τους, δηλώνει ο κ. Μουσελλής. Ωστόσο, το αίτημα θα στηριχθεί καλύτερα εφόσον υπάρξει και η ανάλογη επιδημιολογική κατάσταση στο νησί, είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι την Τετάρτη θα γίνουν οι ενέργειες που πρέπει από μέρους του, να ενημερωθεί και η επιδημιολογική επιτροπή , ώστε την Παρασκευή να έχουμε μια διαφορετική απόφαση.

Στην ίδια συνέντευξη ο έπαρχος απάντησε στα ερωτήματα που δεχθήκαμε για τους εμβολιασμούς Τελένδου Ψερίμου , λέγοντας μας ότι, μετά τη συνάντηση με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλό και σε συνεργασία με την ομάδα εμβολιασμών του νοσοκομείου μας, κατεγράφησαν οι κάτοικοι των νησιών αυτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, οι εμβολιασμοί εγκρίθηκαν και περιμένουν άμεσα τα εμβόλια ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ μας , ο κ. Μουσελλής μας ενημέρωσε ότι επρόκειτο την ίδια μέρα να περάσει στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας η προγραμματική σύμβαση με το δήμο Καλυμνίων για τη συντήρηση του γηπέδου ( χλοοτάπητας – ταρτάν).

BINTEO