ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ: Στο 1% οι θάνατοι, στο 99,9% οι ασθενείς – Μόνο το 1% βαριά

Share

Με την μετάλλαξη Όμικρον να επικρατεί ήδη σε πολλές χώρες του πλανήτη και με τον φόβο να εμφανιστούν άλλες μεταλλάξεις –παρά την βελτίωση της θερμοκρασίας- η πανδημία του κορωνοϊού δεν λέει να κοπάσει. Ωστόσο, οι δείκτες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η νέα έξαρση στην Σανγκάη που οδήγησε σε σκληρό λοκντάουν δεν αφήνει –αφενός πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, αφετέρου για υπερβολική χαλάρωση των μέτρων προστασίας.

Ωστόσο πολλές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, τα μέτρα έχουν καταργηθεί ενώ φορούν μάσκες προαιρετικά ενώ άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, οδεύουν προς την μερική χαλάρωση.

Αν και τα στοιχεία και τα νούμερα ποικίλλουν ανά χώρα και φυσικά αλλάζουν καθημερινά, τα γενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε σήμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό, δείχνουν ότι μειώνονται.

Στην φαρέτρα των γιατρών έχουν προστεθεί α. τα μονοκλωνικά αντισώματα, β. τα ιικά χάπια (ήρθαν και στην Ελλάδα), γ. νέα εμβόλια, δ. αυξημένο τέστινγκ και πιο καλή ιχνηλάτηση ενώ τα βαριά περιστατικά μειώνονται συνεχώς.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να ΜΗΝ αδιαφορούμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα που επιβάλλονται αφού βοηθούν στην διαχείριση της πανδημίας.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ας κοιτάξουμε όμως πιο προσεκτικά τα επίσημα νούμερα και τους δείκτες:

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 504,417,110 κρούσματα, με 6,222,286 θανάτους σε διεθνές επίπεδο. 

Από τα 42,966,198 ενεργά κρούσματα, τα 42,923,702 (δηλαδή, το 99.9%) αφορούν σε ελαφριά κατάσταση και τα 42,496  (δηλαδή μόλις το 0,1%) αφορούν σε βαριά κατάσταση.

Τα στοιχεία δείχνουν σαφέστατα μειωμένα κρούσματα ανά τον κόσμο και φυσικά, πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση όσων νοσούν.

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (δηλαδή, οι  461,450,912 ασθενείς) το 99% (!!!) έχει αναρρώσει πλήρως (455,228,626 ασθενείς) ενώ το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 1% (6,222,286) για πρώτη φορά από τα δύο χρόνια που ξέσπασε η πανδημία!

Η ανησυχία στην χώρα μας αλλά και στις μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, εστιάζεται στις αντοχές των συστημάτων υγείας που δοκιμάζονται καθημερινά αφού σε αρκετές χώρες ο ιός επιμένει.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία είναι από τον επίσημο ιστότοπο – https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς) / Πέγκυ Ντόκου / news-politics