Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη

Share

Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, και ζήτησαν να ενημερωθούν για το μείζονος σημασίας πρόβλημα της καύσης των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ, που παραμένει άλυτο και επίσης για τις ενέργειες που γίνονται για την διαχείριση των απορριμμάτων γενικότερα.

Τα μέλη της Οργάνωσης υπογράμμισαν στο Δήμαρχο τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία όσο λειτουργεί ο ΧΑΔΑ αλλά και την αλγεινή εικόνα που προκαλεί στους επισκέπτες του νησιού και του ζήτησαν να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να κλείσει ο σκουπιδότοπος το ταχύτερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις ενέργειες του, επισήμανε τις αγκυλώσεις τις γραφειοκρατίας και τις καθυστερήσεις λόγω πανδημίας , ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι του χρόνου τέτοια εποχή ο ΧΑΔΑ δεν θα υπάρχει. Εξήγησε ότι αναφορικά με την ενδιάμεση λύση μέχρι να λειτουργήσει ΧΥΤΥ, ολοκληρώθηκε η μελέτη για το δεματοποιητή ώστε να προχωρήσει η ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθεί η αγορά του.

Ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε στα μέλη της Οργάνωσης, εξήρε πολλές φορές την αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη όσο αφορά στο θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας ΧΥΤΥ και όχι μόνο.

ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ ΚΑΛΥΜΝΟΥ