News&

Μελομακάρονα, μουστοκούλουρα, κουραμπιέδες, αμυγδαλωτά στα 100 καλύτερα cookies στον κόσμο!

Share

Ελληνικά παραδοσιακά μπισκότα – γλυκίσματα βρίσκονται στην λίστα των 100 καλύτερων cookies στον κόσμο! Ο γνωστός ιστότοπος Taste Atlas, επανήλθε με αναρτήσεις στα social media αυτή την φορά για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Στην 20ή θέση τοποθετήθηκαν οι κουραμπιέδες, στην 16η τα μουστοκούλουρα, στην 7η θέση τα πασχαλινά κουλουράκια, στην 5η θέση τα ροξάκια, και στην 3η (τιμητική) θέση τα μελομακάρονα!

Στην 1η θέση τοποθετούνται τα ‘Makroud el louse’ από την Αλγερία και στην 2η θέση τα ‘Alfajores’ από την Αργεντινή!

Στην τελευταία θέση βρέθηκαν τα ‘Biscotti di mandorla’ από τις Συρακούσες. Ο γνωστός ιστότοπος ταράζει πάλι τα νερά, εισάγοντας νέες γεύσεις σε μία από τις πολλές κατηγορίες τροφίμων, γλυκών, φαγητών και άλλων λιχουδιών από όλο τον κόσμο.

Το TasteAtlas είναι μια εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, ένας παγκόσμιος άτλας παραδοσιακών πιάτων, τοπικών υλικών και αυθεντικών εστιατορίων.

Όπως αναφέρει, η ομάδα του έχει καταγράψει πάνω από 10.000 φαγητά και ποτά, και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ακόμη που πρέπει να ερευνηθούν και να χαρτογραφηθούν. Τις δημοφιλείς, καθώς και τις ξεχασμένες γεύσεις και αρώματα κάθε πόλης, περιοχής και χωριού στον κόσμο.

”Ταξιδέψτε, εξερευνήστε, φάτε και πιείτε. Ανακαλύψτε και εκτιμήστε τα τοπικά φαγητά, σεβαστείτε τους ανθρώπους που το φτιάχνουν.

Μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας μαζί μας. Αποθηκεύστε τις συνταγές των γιαγιάδων σας από το να ξεχαστούν και παρουσιάστε τα πιάτα της παιδικής σας ηλικίας στον παγκόσμιο γκουρμέ χάρτη.

Ελάτε μαζί μας σε αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια μέσα από τις αυθεντικές γεύσεις του κόσμου”…. όπως αναφέρεται στον ιστότοπο.

Exit mobile version