Μιχ.Παπαγεωργίου για το ν/σ του Αιγιαλού κ της Παραλίας: Ανακαλούνται τα πρωτόκολλα κατεδάφισης – Μπορεί όμως να επανεκδοθούν (video)

Share

 

Διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το καυτό ζήτημα, ενόψει της ψήφισης του επικείμενου νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ σχετικά με τον ορισμό του Αιγιαλού και της Παραλίας στα νησιά της Δωδεκανήσου, έδωσε χτες ο κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου δικηγόρος, διδάκτωρ στη Νομική Σχολή της Αθήνας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Είναι επίσης, γνωμοδοτών με τον καθηγητή κ. Ευάγγελο Βενιζέλο από πλευρά της ΠΕΔ Ν.Α. προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την τροποποίηση του νόμου του Αιγιαλού και της Παραλίας.

Σχετικά με τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί σε κάποιες περιπτώσεις και αν, θα αναιρεθούν με την ψήφιση του νέου ν/σ ξεκαθάρισε τα εξής:

«Τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί με βάση τον Κτηματολογικό Κανονισμό πρέπει να ανακληθούν. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άμεσος, νέος επανέλεγχος και αν εμπίπτουν στον Αιγιαλό και στην Παραλία που πρέπει να χαραχθεί σε συγκεκριμένες εκτάσεις δε σημαίνει ότι δεν θα εκδοθούν ξανά. Εάν μάλιστα ανήκουν σε ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, και πάλι εκ του νόμου πρέπει να εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης. Οι κατεδαφίσεις που θα γίνουν, θα εμπίπτουν στο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο –όπως γίνονται με εντυπωσιακό τρόπο στις ‘φαραωνικού’ τύπου εγκαταστάσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη (ισχύει το εθνικό πλαίσιο για τον Αιγιαλό και Παραλία). Άρα, όπου υπάρχουν αυθαίρετα, πρέπει η διοίκηση να επανέλθει, να κάνει ελέγχους, να εκδώσει νέα πρωτόκολλα κατεδάφισης και να τα εκτελέσει». 

(διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην www.dimokratiki.gr)

BINTEO