Μιχ.Σταυρής: Μια απλή μεταγραφή ή αποστασία; – Άναψε ‘φωτιές’ η αντιδημαρχία για την Δ.Ε. Καλλιθέας

Share

Ως πολιτικά και ηθικά καταδικαστέα  αλλά καi αποστασία χαρακτήρισε  την απόφαση του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Σταυρή να ενταχθεί στην παράταξη  του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη η παράταξη του τέως δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Μετά την ανακοίνωση της ‘μεταγραφής’ του στην παράταξη του νυν δημάρχου Ρόδου, κυριολεκτικά πήρε ‘φωτιά’ το σκηνικό με μέλη της παράταξης να εξαπολύουν σκληρές επιθέσεις κατά του κ. Σταυρή –ενώ ο ίδιος, δήλωνε σε Ρ/Σ ότι είναι ένας… ‘ρομαντικός’ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θέλει να βοηθήσει τον τόπο του.

Η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου που δόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα, περιελάμβανε σκληρή κριτική προς τον κ. Σταυρή, αποκαλύπτοντας πως έδρασε παρασκηνιακά, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την απόφασή του.

Σημειώνεται πως κύκλοι της δημοτικής αρχής Ρόδου, ξεκαθάρισαν σήμερα πως ο κ. Σταυρής, υπέβαλε κανονικά και με πρωτόκολλο (!!!) δήλωση ανεξαρτητοποίησης του, προκειμένου να αποδεχθεί τον ορισμό ενός απλού Εντεταλμένου Συμβούλου για την εποπτεία και συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων της Δ.Ε. Καλλιθέας και της Δ/νσης Εμπορίου του Δήμου Ρόδου.

Ωστόσο, το θέμα πρέπει να έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου για να μπορέσει να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Φ.ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ

Πολιτικά και ηθικά καταδικαστέα «η αποστασία» του Δημοτικού Συμβούλου Ρόδου κ. Μιχαήλ Σταυρή του Σταύρου, εκλεγμένου με την παράταξη μας «ΡΟΔΟΣ – Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον Φώτη Χατζηδιάκο από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και η προσχώρηση του στην παράταξη της δημοτικής αρχής του κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Αποτελεί προσωπική επιλογή κ. Μιχάλη Σταυρή, ο οποίος εντελώς παρασκηνιακά, χωρίς να ενημερώσει τον επικεφαλής της παράταξης μας κ. Χατζηδιάκο, υπεβαλλε δήλωση ανεξαρτητοποίησης του, προκειμένου να αποδεχθεί τον ορισμό ενός απλού Εντεταλμένου Συμβούλου για την εποπτεία και συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων της ΔΕ Καλλιθέας και της Δ/νσης Εμπορίου του Δήμου Ρόδου.

Μια άτοπη κι αντιδεοντολογική ενέργεια, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, χωρίς το περιθώριο καμίας ουσιαστικής παρέμβασης για την επίλυση όλων εκείνων των προβλημάτων με τα οποία εμείς ως δημοτική αρχή με διεκδικητικότητα και δυναμισμό και διαφάνεια, προωθήσαμε και αναδείξαμε για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Ρόδου.

Αυτού του είδους οι επαναλαμβανόμενες πρακτικές έλλειψης σεβασμού και προσβολής της βούλησης του εκλογικού σώματος, καταδεικνύουν το «πολιτικό ήθος» και τις αντιλήψεις της παρούσα δημοτικής αρχής που τραυματίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς με σκοτεινές και πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις.

Η παράταξη μας «ΡΟΔΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και όλοι εμείς σεβόμενοι τον θεσμικό μας ρόλο, τις αρχές και τις αξίες μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε γόνιμα και εποικοδομητικά, όπως κάναμε μέχρι τώρα, τιμώντας την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συνδημοτών μας, για την ανάδειξη των προβλημάτων των δημοτών μας αλλά και την επισήμανση και καταδίκη των φαινομένων παρακμής που δυστυχώς ολοένα πολλαπλασιάζονται.

Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του… αλλά και ο Ροδιακός λαός γνωρίζει και κρίνει… Αυτός θα κρίνει και τον κ.Σταυρή. Μέχρι τότε, ας… ζήσει το όνειρό του! «ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ!!!»

Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ

Ως  πολιτικό ατόπημα χαρακτήρισε την ένταξη του κ. Μιχάλη Σταυρή στην παράταξη του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη  το μέλος της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» κ. Αγαπητός Πάλλας. 

«Ο κ. Μιχάλης Σταυρής έκανε πολιτικό ατόπημα. Ήταν μέλος της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου και την εκπροσωπούσε στην ΔΕΡΜ ΑΕ. Έπρεπε να υποβάλλει υποβάλει την παραίτηση του  από την εταιρεία και να ενημερώσει τον επικεφαλής της παρατάξεως για την απόφαση του και να αποχωρήσει. Αυτές είναι οι κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει ένας άνθρωπος σωστός που ασχολείται με τα κοινά», δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.

Ο κ. Πάλλας τόνισε πως θα μπορούσε ο κ. Σταυρής να ανακοινώσει την απόφαση του στην συνεδρίαση της παρατάξεως που έγινε πρόσφατα.

«Αυτό που έγινε δεν τιμά εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά. Όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Ήρθε εκ των υστέρων να μας πει για τις διαδικασίες στην παράταξη μας. Είχαμε συνάντηση στην παράταξη  και ο κ. Σταυρής ήταν εκεί. Γιατί δεν βγήκε εκεί να πει αποχωρεί;» είπε ο κ. Πάλλας.

«Με ξενίζει το γεγονός ότι πήγε  την παράταξη του δημάρχου  για να λύσει την προβλήματα της ΔΕ Καλλιθέας. Άρα η δημοτική αρχή και οι αντιδήμαρχοι που ήταν δε μπόρεσαν να ανταποκριθούν και έρχεται εκείνος  να τα λύσει. Απαξιώνει όμως έτσι τους πρώην συναδέλφους του που αποχώρησαν δηλαδή τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γιάννη Ιατρίδη και τον κ Δ Κωνσταντίνου. Μόνο αυτό φθάνει. Δεν είναι πρέπον να τοποθετείται έτσι. Επίσης έγινε εντεταλμένος σύμβουλος και  όχι αντιδήμαρχος. Ακόμη και για τη θέση τον ξεγέλασε γιατί δεν είναι αντιδήμαρχος. Οι δήμαρχοι όταν θέλουν να χρυσώσουν το χάπι σε κάνουν εντεταλμένο για να σου πουν ότι έχεις  μια  θέση αντιδημάρχου».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Για  φαινόμενα ιδεολογικού ευτελισμού και παρακμής που  επιτείνουν τη δυσπιστία των πολιτών στους θεσμούς  και συλλήβδην στο πολιτικό σύστημα έκανε λόγο μιλώντας σήμερα στον Sky Rodos με αφορμή την προσχώρηση του κ. Μιχάλη Σταυρή στην παράταξη του δημάρχου Ρόδου  o δημοτικός σύμβουλος και μέλος της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου κ. Γιάννης Κορωναίος.

«Είμαστε περίεργοι και θέλουμε να λάβουμε γνώση της  επιστολής με την οποία ο κ. Μιχάλης Σταυρής ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίηση του  από την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοια φαινόμενα  ιδεολογικού ευτελισμού και παρακμής. Αυτά επιτείνουν τη δυσπιστία των πολιτών στους θεσμούς και συλλήβδην στο πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο κ. Κορωναίος.

Ο κ.  Κορωναίος είπε ακόμη ότι ο κ. Σταυρής διέπραξε ένα μεγάλο πολιτικό λάθος.

«Ο κ. Μιχάλης Σταυρής εκτιμώ ότι κάνει ένα μεγάλο πολιτικό λάθος. Η παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, υπάρχει. Θα  υφίσταται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Κατά τον Τζον Κέννεντυ: ο πολιτικός ενεργεί ατενίζοντας τις επόμενες γενιές αλλά ο πολιτικάντης τις επόμενες  εκλογές», είπε ο κ. Κορωναίος. Εκτίμησε δε πως θα υπάρξουν και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις.

«Η κοινωνία της Ρόδου βοά. Ήταν  μια προαναγγελθείσα ανεξαρτητοποίηση. Δυστυχώς θα δούμε και άλλες. Το πολιτικό σύστημα στο νησί μας δεν είναι και στα καλύτερα του. Ο καθένας κρίνεται και η ιστορία γράφει για τον καθένα», τόνισε.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, στο γραφείο του στο δημαρχιακό μέγαρο, με τον αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη καλωσορίζει στην παράταξή του, το νέο μέλος κ. Μιχάλη Σταυρή -που του έδωσε την αντιδημαρχία στην Δ.Ε. Καλλιθέας και την Δ/νση Εμπορίου

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΗΣ

Τους λόγους που τον ώθησαν να ενταχθεί στην παράταξη του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη εξήγησε μιλώντας στον Sky σήμερα, ο κ. Μιχάλης Σταυρής που όπως ανακοινώθηκε θα έχει τη θέση του αντιδημάρχου στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας.

“Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Αν διαδικαστικά έκανα λάθος να ζητήσω συγνώμη. Για τους πολίτες εργαζόμαστε και σε αυτούς απολογούμαστε. Εφόσον ο κ. Χατζηδιάκος αποχώρησε θεώρησα πως η παράταξη δεν υφίσταται ουσιαστικά. Δεν ήθελα να είμαι μετέωρος. Είμαι ένας ρομαντικός της ΤΑ να βοηθήσω τον τόπο μου θέλω και τίποτε άλλο. Δεν διεκδίκησα μεγάλα πράγματα», είπε.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο κ. Σταυρής είπε: «Το σημαντικό στις χωρικές αντιδημαρχίες είναι η εντοπιότητα. Γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις για την δημοτική ενότητα μου. Η δημοτική αρχή θεώρησε πως θα ήμουν χρήσιμος και θα μπορούσα να βοηθήσω. Η πρόταση ήρθε σε περίοδο όπου ο κ. Χατζηδιάκος με τον οποίο πορεύθηκα όλα αυτά τα χρόνια και τον ευχαριστώ ανακοίνωσε την αποχώρηση του. Επομένως μετά την αποχώρηση του δημιουργείται κάτι νέο. Ουσιαστικά δεν υφίσταται η παράταξη του. Ο κ. Χατζηδιάκος όπως έχει ανακοινώσει θα ασχοληθεί με την πολιτική σε ανώτερες βαθμίδες. Για μένα η πρόταση που μου έγινε ήταν τιμητική. Σε κάθε πρόταση υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Ο κόσμος θα μας κρίνει. Σε αυτόν απολογούμαστε».

Ο κ. Σταυρής τόνισε πως δεν θα έπρεπε να γίνει τόσος ντόρος για το γεγονός ότι εντάχθηκε στην παράταξη του κ. Καμπουράκη και τόνισε πως ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει στο παρελθόν φέρνοντας ως παράδειγμα την κ. Ελπίδα Ατσίδη που είχε αποχωρήσει από την παράταξη του κ. Χατζηευθυμίου. (Είχε πάρει όμως την άδεια του πρώην δημάρχου).

«Η κ. Ατσίδη αποχώρησε τότε από την παράταξη του κ. Χατζηευθυμίου εντάχθηκε στην παράταξη του κ. Χατζηδιάκου και ανέλαβε την προεδρία στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Θα ξαναγίνει στην πορεία. Έτσι είναι η πολιτική σκηνή. Για τους δημότες εργαζόμαστε. Και εγώ στην πορεία θα απολογηθώ για το έργο που θα δείξω. Αν πάνε όλα καλά στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας ο κόσμος θα με κρίνει θετικά. Αν αποτύχω θα με κατακρίνουν και θα πάω σπίτι μου».

Σε ερώτηση αν προέρχεται από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει και ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο κ. Μιχάλης Σταυρής τόνισε πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κανείς δεν θα πρέπει να κρίνεται με όρους της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

«Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να κρίνεται κανείς με όρους κεντρικής σκηνής. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα σαν τη δική μου περίπτωση. Δεν είμαι ο πρώτος .Και στην εκάστοτε κυβέρνηση εντάσσονται άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους. Δεν αλλάζει κάτι. Εδώ μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση», είπε.

«Αποδέχθηκα μια πρόταση για να βοηθήσω τον τόπο μου. Εφόσον ανήκω στην παράταξη της πλειοψηφίας εκεί θα συνεχίσω. Αλλά δεν υπάρχουν δεσμεύσεις σε αυτό», είπε ο κ. Σταυρής ενώ είπε πως είχε συζητήσει με τους συναδέλφους του στην παράταξη για τις σκέψεις που είχε να αποχωρήσει .

«Δεν θα μου έλεγαν μπράβο αλλά είχα πάρει την απόφαση μου.Είναι έντιμο αυτό που έκανα», είπε.

Όσο για την νέα παράταξη που θα δημιουργηθεί από τους συνδυασμούς των πρώην δημάρχων Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά δήλωσε πως δεν θέλει να λάβει μέρος σε αυτό που πάει να γίνει.

Σε ερώτηση τι θα πράξει αν ο κ. Χατζηδιάκος είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου στην περίπτωση που δεν πάει πολύ καλά στις εθνικές εκλογές ο κ. Μιχάλης Σταυρής απάντησε: «Ο κ. Χατζηδιάκος είπε στην συνάντηση της παρατάξεως πως αποχωρεί από την ΤΑ και άνοιξε τις διαδικασίες για τη διαδοχή του. Εφόσον έγινε αυτό θεωρώ πως πρακτικά δεν υφίσταται η παράταξη του. Ο κ. Χατζηδιάκος τον οποίο αγαπώ και σέβομαι θα δώσει τη μάχη του στις βουλευτικές εκλογές. Του εύχομαι τα καλύτερα. Σε αυτό το νέο που πάει να γίνει αποφάσισα πως δεν θέλω να μετέχω. Πώς θα ξαναγυρίσει πίσω; Θα δημιουργήσει νέα παράταξη; Και οι κύριοι Μ. Σαββής και Σ. Διακοσταματίου ποια παράταξη θα παραλάβουν; Αν επιστρέψει θα αποφασίσω και εγώ τι θα κάνω».

Σε ερώτηση για τους λόγους που αντιδρούν στην απόφαση του οι σύντροφοι του απάντησε πως είναι λογικό κάτι τέτοιο.

«Είναι λογικό να αντιδρούν. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ Πορευθήκαμε μαζί στην ΤΑ. Ήμασταν μια παράταξη ανοικτή σε συνεργασίες. Έχουν ξεχάσει ότι εμείς διδάξαμε τη συνένωση δυνάμεων. Δεν να κατανοώ γιατί είναι τόσο αυστηροί μαζί μου. Έχω τους λόγους μου και θα κριθώ στην πορεία. Εύχομαι ότι με τη δουλειά και το έργο θα αποδείξω πω ανέλαβα τη θέση για να βοηθήσω τον τόπο».

Σε ερώτηση για το πως έχει αντιδράσει ο κόσμος ο κ. Σταυρής δήλωσε:
«Ο κόσμος είδε την απόφαση μου θετικά. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ο χώρος αλλά να έχει έναν άνθρωπο που να λύνει προβλήματα. Στις μικρές κοινωνίες ο κόσμος ψηφίζει τους ανθρώπους που είναι κοντά του. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλά ένας άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει τον τόπο του. Οι πολίτες μου λένε πως δεν τον ενδιαφέρει που είμαι, αλλά το αποτέλεσμα της δουλειάς που θα κάνω».