Μικρό ασθενοφόρο από Λέρο θα καλύψει ανάγκες του ΕΚΑΒ Καλύμνου (videos)

Share

 

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου και Λέρου Νίκος Φανιός, παρέδωσαν στον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ Καλύμνου και πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβασιούχων Διασωστών Ανδρέα Λεβαντή, ένα μικρό ασθενοφόρο το οποίο ήταν διαθέσιμο και μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο της Λέρου στην Κάλυμνο.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η ενέργεια αυτή έγινε μετά από συνεννόηση και ενέργειες του Επάρχου και του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου – Λέρου με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, με σκοπό να καλυφθούν, έστω και προσωρινά, οι ανάγκες που εξυπηρετούσε το μικρό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλύμνου το οποίο εδώ και αρκετό καιρό είναι παροπλισμένο λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης η οποία θα αργήσει να αποκατασταθεί.

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο Έπαρχος όσο και ο Διοικητής αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δυο δομών, Νοσοκομείου και ΕΚΑΒ, στην κοινωνική προσφορά των Διασωστών και  ευχαρίστησαν τον κ. Ροϊλό. Ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ με τη σειρά του τους ευχαρίστησε τονίζοντας ότι, ένα μικρό ασθενοφόρο τους λύνει τα χέρια για ότι συμβεί στους πολύ στενούς δρόμους της Καλύμνου.

Να θυμίσουμε ότι σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Λεβαντής πριν από λίγο καιρό, είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αγωνία του για το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς μικρό ασθενοφόρο. Είχε επισημάνει επίσης την αναγκαιότητα αγοράς ενός ακόμη μικρού ασθενοφόρου και είχε αναφερθεί στα προβλήματα λόγω υποστελέχωσης και λόγω επιφόρτισης τους και με τις δευτερογενείς διακομιδές, ζητήματα τα οποία δυστυχώς δεν βρήκαν ακόμη τη λύση τους.

Α ΒΙΝΤΕΟ  Από Παλμό της Καλύμνου – Ρεπορτάζ Νικόλας Μακαρούνας

Β ΒΙΝΤΕΟ Μικρό ασθενοφόρο από Λέρο θα καλύψει ανάγκες του ΕΚΑΒ Καλύμνου