News&

Μήνυμα προόδου προς τους ομογενείς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την Νέα Υόρκη (pics n videos)

Share

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την διαβεβαίωση πως η διαρκώς αναβαθμιζόμενη πορεία των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα δεν πρόκειται να επηρεαστεί, ανεξαρτήτως από το νικητή των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου έδωσε, μιλώντας σε εκδήλωση ελληνοαμερικανικών φορέων προς τιμήν του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στην δεξίωση η οποία έλαβε χώρα στο εστιατόριο “Ανάσα” στην Αστόρια (Anassa Taverna) ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με θέρμη από εκπροσώπους 23 ομογενειακών οργανισμών επαγγελματικού, κοινωνικού και εθνικού ενδιαφέροντος.  Αμέσως μετά την αναπομπή της προσευχής από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, καλωσόρισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος του ΟΧΙ (Washington OXI Foundation), Μάικ Μάνατος (Mike Manatos), ο οποίος εξήρε την σύμπραξη 23 ελληνοαμερικανικών οργανισμών για την υποδοχή του Πρωθυπουργού, ενώ μίλησε και για την ιστορική ομιλία του ενώπιον της αντιπροσωπείας του Κογκρέσσου, το 2022.

“Ήταν μια στιγμή τεράστιας υπερηφάνειας για όλους μας και μια στιγμή που θα φυλάξουμε όλοι για πάντα, η οποία ανέδειξε το ανάστημά σας ως ηγέτη του ελληνικού έθνους, ως βασικού αρχιτέκτονα των ισχυρών δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, μια σχέση που μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια ως Ελληνοαμερικανούς», είπε ο κ. Μανάτος, δίνοντας στην συνέχεια τον λόγο στον πρόεδρο της Εθνικής Ελληνικής Κοινότητας (National Hellenic Society – NHS), Ντρέικ Μπεχράκη (Drake Bechrakis) για να προλογίσει τον κ. Μητσοτάκη.

Πλήθος εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων για την εκδήλωση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

«Υπό την ηγεσία και το όραμά σας, η Ελλάδα έχει γίνει και θα παραμείνει ένας πυλώνας σταθερότητας.  Κύριε Πρωθυπουργέ, σας θεωρούσαμε πάντα έναν από εμάς. Γνωρίζουμε πόσο εκτιμάτε και πόσο υπερηφανεύεστε για τις γενιές των Ελληνοαμερικανών, τις ποικιλόμορφες συνεισφορές τους στις ΗΠΑ και τον ζωτικό τους ρόλο ως γέφυρα μεταξύ των εθνών και των λαών μας», είπε ο κ. Μπεχράκης.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση του για τους Έλληνες των ΗΠΑ και τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει τα απαραίτητα βήματα μπροστά, μετά την οικονομική κρίση που υπέστη την περασμένη δεκαετία.

“Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στη σταθεροποίηση της χώρας, αναγνωρίζοντας ότι αφήσαμε πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, βάζοντας την οικονομία σε τάξη, επιστρέφοντας στον κόσμο των κανονικών ευρωπαϊκών χωρών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιτελεί τον ρόλο ενός πυλώνα σταθερότητας σε μια στιγμή που χαρακτηρίζεται από παγκόσμιες προκλήσεις, ενώ εξήρε το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναφερόμενος και στην ομιλία στο Κογκρέσσο.

“Ήταν μια ευκαιρία να μιλήσω για τον διαχρονικό δεσμό μεταξύ των δύο χωρών, να αναδείξω τις κοινές μας δημοκρατικές αρχές, να μιλήσω λίγο για τις προκλήσεις των σύγχρονων δημοκρατιών μας στην εποχή της αλλαγής”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως  “σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει μια πολύ περίπλοκη παγκόσμια πρόκληση, η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και ευημερίας σε έναν πολύ ταραγμένο κόσμο.  Και δίνω ιδιαίτερη έμφαση στο στρατηγικό βάθος της σχέσης που έχει η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια συγκεκριμένη σχέση που πάντα μπορεί να αποτελεί παράδειγμα υψηλού επιπέδου, όπως όταν είχα την μοναδική τιμή να απευθυνθώ στη κοινή σύνοδο του Κογκρέσου το 2022”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Sylvia Mathews Burwell τιμήθηκε με το παράσημο του Διοικητή του Τάγματος του Φοίνικα, το οποίο της απένειμε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

Στην συνέχεια, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην καθιέρωση του δικαιώματος της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Αποδήμων από τον τόπο κατοικίας τους, κάνοντας ειδική μνεία στην επιστολική ψήφο, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως θα μπορούσε να περάσει το όριο των 200 Βουλευτών για να θεσπιστεί, με αυξημένη πλειοψηφία, και στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές.

Όσον αφορά στην δική του Κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει από την δοκιμασία των εκλογών πρόωρα ή στο άμεσο μέλλον, δηλώνοντας πως στις πρόσφατες εκλογές έχει εξασφαλιστεί μια ευρεία πλειοψηφία στην Βουλή.  Μάλιστα, ανέφερε πως δεν πιστεύει πως η ενεργός επαφή των Αποδήμων με την ελληνική πολιτική θα μπορούσε να μεταφέρει το κλίμα πόλωσης που ενδεχομένως επικρατεί στην Ελλάδα, αντίθετα τόνισε πως οι ομογενείς έχουν την τάση να κρίνουν τα πράγματα βλέποντας την κατάσταση εξ αποστάσεως.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τη νέα Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της, καλώντας την στο βήμα και ευχόμενος καλή επιτυχία.  Παράλληλα, προανήγγειλε την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της ομογένειας για αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με παρευρισκόμενους (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

«Έχουμε νέο Γενικό Πρόξενο στη Νέα Υόρκη, την Ιφιγένεια Κανάρα, η οποία έφτασε πριν από μία εβδομάδα. Σας στείλαμε μία από τις καλύτερές μας, και ανυπομονώ πολύ για το έργο που θα επιτελέσει εδώ. Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κάνουμε περήφανους για την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε αυτούς τους δεσμούς. Ως κάποιος που πέρασε πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είδε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από διάφορες διοικήσεις όταν μιλούσαν για τη σημασία αυτής της σχέσης, θέλω να διασφαλίσω ότι θα κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Δείξαμε ότι μπορούμε πραγματικά να το καταφέρουμε και θέλουμε να είστε μέρος της επιτυχίας της Ελλάδας, και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνετε ακριβώς αυτό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια, o Μάικ Μανάτος κάλεσε τους τιμώμενους που έλαβαν μία από τις υψηλότερες διακρίσεις της Ελλάδας, τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, ο οποίος απονεμήθηκε από τον Μητσοτάκη στην Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ECOS, Κέλλυ Βλαχάκη-Χανκς, (Kelly Vlahakis-Hanks), την πρώην Πρόεδρο του American University, Σύλβια Μαθιούς Μπέργουελ (Kelly Vlahakis-Hanks), και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ιδρύματος Ημέρας ΟΧΙ στην Ουάσιγκτον, Ανδρέα Ε. Μανάτο (Andy Manatos). Η μητέρα της Μπέρουελ, Κλεοπάτρα (το γένος Μαρούδα) Μάθους, η οποία τύχαινε να γιορτάζει τα γενέθλιά της, ήταν επίσης παρούσα.

Η Κέλλυ Βλαχάκη-Χανκς τιμήθηκε με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, που της απένειμε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Το “παρών” έδωσαν ακόμη, μεταξύ άλλων, η ΥΦΥΠΕΞ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο αντιπρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Τάσος Ζαμπάς, ο Ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Αντώνιος Γασπαρής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων, Γεώργιος Ζαπάντης, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Νίκος Καστρινάκης, η Ειδική Σύμβουλος της ALMA Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, ο Σύμβουλος Έκδοσης του “Εθνικού Κήρυκα”, Αντώνης Διαματάρης με την σύζυγό του, Λίτσα και οι εκδότες των εντύπων, Ηρακλής Διαματάρης και Βανέσσα Διαματάρη.

Ο Mike Manatos, στο βήμα, παρουσίασε τον πατέρα του, Andrew E. Manatos, ο οποίος τιμήθηκε με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, το οποίο του απένειμε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.(Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την AHEPA, την ΠΣΕΚΑ, την Κυπροαμερικανική Ομοσπονδία Αμερικής, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic American Chamber of Commerce – HAAC), την HALC, το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute – AHI), τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων, τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης, το Συμβούλιο Αλφα – Ωμέγα (Alpha Omega Council), το ελληνικό τμήμα της τράπεζας Flagstar, την Alma Bank, το Αμερικανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο (American Hellenic Chamber – AMCHAM), το Τάγμα Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (Hellenic American National Council – HANC), την Ηγεσία των 100, ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών (Hellenic American Bankers Association – HABA), το Πανελλήνιο Ιδρυμα Υποτροφιών (Panhellenic Scholarship Foundation), την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI), το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο και η Εθνική Ελληνική Κοινότητα (National Hellenic Society), το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC), την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης και το Ιδρυμα του ΟΧΙ («Washington OXI Foundation») με εκτελεστικό διευθυντή τον Μάικ Μανάτο (Mike Manatos), που είναι και ο φορέας υλοποίησης.

Αναλυτικά κατά το χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Εξοχότατε, κυρίες και κύριοι, καταρχάς, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Mike και τον Drake για την πολύ ευγενική τους προσφώνηση. Καμία επίσκεψη στη Νέα Υόρκη δεν είναι ποτέ, μα ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς μια συγκέντρωση της δυναμικής ελληνοαμερικανικής κοινότητας αυτής της υπέροχης πόλης. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ. Σας ευχαριστώ πολύ που λειτουργείτε, όπως είπε ο Drake, ως μια πολύ σταθερή και ισχυρή γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Αστόρια (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Σήμερα είναι μια ακόμη ευκαιρία να τιμήσουμε διακεκριμένα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί αισθάνομαι ότι είναι υποχρέωσή μου, υποχρέωσή μας, να αναγνωρίσουμε το πολύ ιδιαίτερο έργο που γίνεται στην ελληνοαμερικανική κοινότητα για να διατηρηθούν αυτοί οι ισχυροί δεσμοί ζωντανοί και ισχυροί. Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με εξαιρετικά σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας σε ένα πολύ ταραγμένο μέρος του κόσμου. Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στο στρατηγικό βάθος της σχέσης που έχει η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κορυφαία εκδήλωση της οποίας ήταν, πιθανότατα, όταν είχα το μοναδικό προνόμιο να απευθυνθώ σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου το 2022.

Ήταν μια ευκαιρία για εμένα να μιλήσω για τους ανθεκτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας, να τονίσω την κοινή δημοκρατική μας παράδοση, να μιλήσω λίγο για τις προκλήσεις που οι σύγχρονες δημοκρατίες μας αντιμετωπίζουν σε αυτή την εποχή της πόλωσης. Αλλά από εκείνη την ομιλία αυτό που μάλλον θυμάμαι περισσότερο είναι η υπερηφάνεια στα θεωρεία όταν είδα τα πρόσωπά σας, τα πρόσωπα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, να παρακολουθούν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να απευθύνεται στο νομοθετικό σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Εργαζόμαστε για να κάνουμε αυτή τη σχέση όσο πιο δυνατή γίνεται.

Ξέρω ότι επίκεινται εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος και αν εκλεγεί, όποιον και αν επιλέξει ο αμερικανικός λαός να τον εκπροσωπήσει στο ανώτατο αξίωμα, αυτή η σχέση θα γίνεται ολοένα και πιο δυνατή, γιατί αυτό είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον των δύο χωρών μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετάει την Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αικατερίνη Νασίκα, ενώ διακρίνεται ο Μάικ Μανάτος (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, προσπαθώντας, παρά τις δυσκολίες, να εξομαλύνει τη σχέση μας με την Τουρκία, να είναι ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής και να συνομιλεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να προσπαθήσει να επιλύσει αυτή την κρίση στη Μέση Ανατολή. Είναι προς το συμφέρον όλων να εργαστούμε για την αποκλιμάκωση και να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλεμο.

Ταυτόχρονα, όμως, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τα θεμέλια της χώρας μας, ως μια ευημερούσα και δημοκρατική κοινωνία. Αν τα πρώτα τέσσερα χρόνια της θητείας μας αφορούσαν τη σταθεροποίηση της χώρας, την αναγνώριση ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, την τακτοποίηση των δημόσιων οικονομικών μας, την επιστροφή στις τάξεις των κανονικών ευρωπαϊκών χωρών, τα επόμενα τέσσερα χρόνια αφορούν την πραγματοποίηση ενός μεγάλου άλματος προς το μέλλον, την επίτευξη πραγματικής σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αντιμετώπιση των υποβόσκοντων προβλημάτων που μας κράτησαν πίσω για πολλά, πολλά χρόνια. Διασφαλίζοντας ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σημαντικά ταχύτερους ρυθμούς από την υπόλοιπη Ευρώπη, ότι θα συνεχίσουμε να προσελκύουμε ξένες άμεσες επενδύσεις, ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε θέσεις εργασίας, ότι θα βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο, θα αυξήσουμε τους μισθούς και, όπως είπε ο Drake, θα ενθαρρύνουμε περισσότερους Έλληνες που μετανάστευσαν κατά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης να επιστρέψουν.

Να ενθαρρύνουμε περισσότερους Ελληνοαμερικανούς, αν όχι να επιστρέψουν να «μας δουν με άλλο μάτι», να επενδύσουν στην Ελλάδα, να περάσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, να στείλουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα, να χτίσουν διαπροσωπικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες μας.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτό το project. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς κάποια εκλογική αναμέτρηση. Είμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αισθάνομαι ότι η εντολή που έλαβα από τον ελληνικό λαό είναι εντολή για τολμηρές αλλαγές. Δεν με ενδιαφέρει απλώς να διαχειρίζομαι τις υποθέσεις του κράτους. Με ενδιαφέρει να διασφαλίσω ότι η Ελλάδα θα γίνει μία χώρα που πραγματικά μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ευημερούσα δημοκρατική κοινωνία που προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Αυτό είναι το όραμά μου, και θέλουμε εσάς, την ελληνοαμερικανική κοινότητα, να είναι μέρος αυτού του σχεδίου.

Η οικογένεια Διαματάρη και η Ελληνίδα υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου μετά την εκδήλωση προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ταβέρνα Anassa στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Γνωρίζετε ότι για πρώτη φορά, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, κάναμε κάτι που ήταν αδιανόητο: δώσαμε την δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στην Ελλάδα ή να εμφανιστείτε στο Προξενείο ώστε να ψηφίσετε. Αυτές ήταν ευρωπαϊκές εκλογές, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά στις εθνικές εκλογές.

Πρέπει να επισημάνω ότι χρειαζόμαστε 200 ψήφους στο Κοινοβούλιο γι’ αυτό. Αλλά, βλέποντας την επιτυχία και την ικανότητα του κράτους να οργανώσει αυτό το σύστημα επιστολικής ψήφου, είμαι βέβαιος ότι ουδείς θα αρνηθεί να παραχωρήσει το δικαίωμα σε εκείνους που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν την Πρεσβεία ή το Προξενείο ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε.

Είναι, πιστεύω, σημαντικό για εκείνους που έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Δεν συμφωνώ με το επιχείρημα ότι αν συμβεί αυτό -και θα γίνει-, θα εξάγουμε την πόλωση που υπάρχει στην Ελλάδα στο εξωτερικό. Όχι, πιστεύω ότι έχετε την ικανότητα να βλέπετε τα πράγματα από απόσταση, να βλέπετε τη μεγάλη εικόνα, να μένετε μακριά από τα μικροπολιτικά ζητήματα που αρκετά συχνά μας βυθίζουν σε ανούσιες συζητήσεις οι οποίες δεν αφορούν τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων. Προσβλέπω ιδιαίτερα στη συμμετοχή σας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Αστόρια (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Θα ήθελα επίσης να ξέρετε ότι ένα από τα μεγάλα project μας όσον αφορά στην αλληλεπίδρασή με τις διπλωματικές μας αποστολές, με τα Προξενεία μας, είναι να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη. Η ψηφιακή τεχνολογία θα μας βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό είναι ένα μεγάλο project που έχω για τα επόμενα τρία χρόνια. Έχουμε μία νέα Γενική Πρόξενο στη Νέα Υόρκη, έφτασε μόλις πριν από μια εβδομάδα. Σας στείλαμε μία από τις καλύτερες. Ανυπομονώ πολύ για τη δουλειά που θα κάνει εδώ. Να είστε βέβαιοι πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κάνουμε υπερήφανους για την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε αυτούς τους δεσμούς.

Ως άνθρωπος που έχει περάσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, που έχει δει να αθετούνται υποσχέσεις διαφόρων κυβερνήσεων όταν μιλούσαν για τη σημασία αυτής της σχέσης, θέλω να διασφαλίσω ότι λειτουργούμε διαφορετικά. Θεωρώ ότι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε πραγματικά να το κάνουμε αυτό. Θέλουμε να γίνετε μέρος της επιτυχίας της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, πολύ για την παρουσία σας εδώ. Είναι πραγματικό προνόμιο να σας βλέπω, να σας σφίγγω το χέρι».

Με πληροφορίες από το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”

Exit mobile version