Μητροπολίτης Σύμης, Xρυστόμος: Χιλιάδες προσκυνητές θα έρθουν και φέτος στη γιορτή του Ταξιάρχου Μιχαήλ

Share

Χιλιάδες προσκυνητών αναμένονται και φέτος στην ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη για να τιμήσουν τη γιορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στον Ρ/Σ Skyrodos ο Μητροπολίτης Σύμης Χάλκης Τήλου Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος.

Όπως τόνισε οι προσκυνητές έρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Πανορμίτη

Σε ερώτηση για αυτά που έχουν προγραμματιστεί την ημέρα της μεγάλης εορτής ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε:

«Θα γίνουν τα καθιερωμένα δηλαδή ο όρθρος αρχιερατική θεία λειτουργία η λιτάνευση της εικόνας πέριξ της μονής και η επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο»

Να σημειωθεί πως η Ιερά Μονή Πανορμίτη διαθέτει και δωμάτια στα οποία μπορούν να μείνουν οι προσκυνητές.

“Περιμένουμε πολύ κόσμο. Έχουν αυξηθεί ο προσκυνητές. Πλέον υπάρχει δυνατότητα να έρθουν να προσκυνήσουν αυθημερόν και να αποχωρήσουν. Είναι αρκετά τα κελιά. Δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Τα κελιά διατίθενται από την 1η Νοεμβρίου και όποιος έρθει παίρνει το κλειδί πηγαίνει στο κατάλυμα και μένει όσο θέλει . Γεμίζουν όμως τα κελιά μέχρι τις 4 με 5 Νοεμβρίου. Οι υπόλοιποι προσκυνητές πάνε και έρχονται με τα καράβια”, είπε.

Σε ερώτηση για τη θητεία του τόνισε: “Είμαι σήμερα σε μια διαφορετική θέση ευθύνης από εκείνη που είχα στην Κω. Η Κως είναι η γενέτειρα μου. Διακονούσα ως πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως. Τώρα η θέση ευθύνης που έχω από το 2018 είναι διαφορετική . Με τη βοήθεια του Θεού και την προστασία του Ταξίαρχου Μιχαήλ κάτι καταφέρνουμε. Η περιοχή ευθύνης μας περιλαμβάνει τέσσερα νησιά . Δύσκολη είναι όμως η πρόσβαση σε αυτά . Θέλουμε πιο τακτικά να πηγαίνουμε στα νησιά που είναι υπό την ευθύνη μας”.

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε επίσης και στα έργα που γίνονται και τόνισε πως μέσα στο 2023 θα γίνουν τα εγκαίνια και τα θυρανοίξια του Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Καστελλόριζο. Οι επισκευές γίνονται με την πολύτιμη βοήθεια και οικονομική στήριξη του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. /  πηγή: skyrodos