Ν. Φανιός: Συνεχίζεται η ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλύμνου σε προσωπικό και υποδομές! (ηχητικό)

Share

Με αφορμή ΔΤ που εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου , Νικόλαος Φανιός, όπου μας ενημερώνει ότι την Τρίτη 02 Αυγούστου 2022, ορκίσθηκαν ενώπιον του η κυρία Άννα Αμοργίνου του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και η κυρία Παρήμερου Αικατερίνη του κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και ανέλαβαν υπηρεσία, ζητήσαμε από τον κ. Φανιό να μας ενημερώσει γύρω από τα ζητήματα του ιδρύματος.

Η ενίσχυση του Νοσοκομείου σε όλους τους τομείς, σε προσωπικό και υποδομές, όπως υποσχέθηκε σε προηγούμενη συνέντευξη στο News Politics ο Διοικητής, φαίνεται σταδιακά να γίνεται πράξη. Στόχος του, ο κάθε πολίτης που χρειάζεται περίθαλψη να νιώθει ασφαλής και να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Τον τελευταίο καιρό, όπως μας λέει, έχουν ενταθεί οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη ένας νέος γιατρός έχει αναλάβει υπηρεσία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών , όπως επίσης δυο νοσηλευτές, ένα τραυματιοφορέας κι ένας διοικητικός υπάλληλος, των οποίων οι προσλήψεις προέκυψαν από προκηρύξεις παλιότερων ετών, όπως διευκρίνισε. Επίσης μας ενημέρωσε ότι αναμένονται και προκηρύξεις για τις οποίες έχουν δεσμευτεί θέσεις όπως των δυο καρδιολόγων που περιμένουμε και νοσηλευτών και έχουν ζητηθεί και προσλήψεις για επικουρικό διοικητικό προσωπικό.

Αναφορικά με την αναβάθμιση των υποδομών, συνεχίζεται το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη Διοικήτρια κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, με νέες παρεμβάσεις , με το τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου μία νέα αίθουσα χειρουργείου και ξεκίνησαν και οι εργασίες υγρομόνωσης της ταράτσας, έχει γίνει συντήρηση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών του Νοσοκομείου, έχει συντηρηθεί το σύστημα παροχής οξυγόνου, όπως και η συντήρηση των ανελκυστήρων. Επόμενος στόχος ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου, η συντήρηση της πρόσοψης και των τμημάτων του Νοσοκομείου.

Ο κ. Νικόλαος Φανιός τόνισε ότι, το νοσοκομείο εφημερεύει 365 ημέρες το χρόνο και εξυπηρετείται από προσωπικό με έντονη αίσθηση του καθήκοντος. Ο Διοικητής αναφέρθηκε και στην σημασία της λειτουργίας του θαλάμου υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας όπου εξυπηρετεί πλήθος ασθενειών, τον αξονικό τομογράφο, τη λειτουργία της μονάδας τεχνικού νεφρού και την άψογη λειτουργία της μονάδας κόβιντ καθώς και το τμήμα αιμοδοσίας, θέλοντας να δώσει έμφαση στις πολλές και πολύτιμες υπηρεσίες που το νοσοκομείο παρέχει όλο το χρόνο στους πολίτες.

Ολοκληρώνοντας την μίνι αποτίμηση που του ζητήσαμε , ο Διοικητής, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δωρητές του νοσοκομείου και όλους τους φορείς για τη στήριξη τους και κυρίως τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο για την αμέριστη αρωγή τους σε ότι χρειαστεί.

Aκολουθεί ηχητικό με τα όσα είπε ο Διοικητής κ. Νικόλαος Φανιός