Να αποφεύγουν την Ισπανία κ Πορτογαλία, συμβούλεψε τους Γάλλους τουρίστες ο Clément Beaune – Τι είπε για την Ελλάδα

Share

Μετάλλαξη ‘Δέλτα’: “Αποφύγετε την Ισπανία και την Πορτογαλία”, συμβούλεψε ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune τους Γάλλους τουρίστες που θα ταξιδέψουν, προσκεκλημένος στη γαλλική τηλεόραση. Μάλιστα, προέτρεψε τους τουρίστες να προτιμήσουν την Ελλάδα αλλά να είναι προσεκτικοί, να εμβολιάζονται κ να κάνουν τεστ.

Όπως τόνισε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Και γενικά, η πανδημία δεν έχει τελειώσει» ενώ ερωτηθείς εάν πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί στη Γαλλία, παρότρυνε τους πολίτες «να είναι πολύ προσεκτικοί».

Ειδικά για τη μετάλλαξη ‘Δέλτα’ τόνισε τα εξής: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την επιδημιολογική κατάσταση σε χώρες όπως: η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Καταλονία όπου πολλοί Γάλλοι πηγαίνουν για διακοπές. Προειδοποίηση: να πολύ προσεκτικοί και να τις αποφεύγουν» όπως ανέφερε.

Ο κ. Beaune ξεκαθάρισε πως η Γαλλική κυβέρνηση θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες, για να επιβληθούν νέα, περιοριστικά μέτρα ενώ ειδικά για την Ελλάδα και τους άλλους τουριστικούς προορισμούς, ανέφερε πως όσοι Γάλλοι πηγαίνουν διακοπές είναι καλύτερα να έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν τεστ και να είναι πολύ προσεκτικοί.

Ο Γάλλος πολιτικός, δέχτηκε ωστόσο σκληρή κριτική μετά τις δηλώσεις του με συνέπεια να αναγκαστεί να τις ‘ανασκευάσει’ τρόπον τινά λίγες ώρες αργότερα και να δηλώσει πως ‘δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας εντός της Ευρώπης’.

Επίσης, αναφέρθηκε στις ΗΠΑ τις οποίες η Γαλλία τοποθέτησε στον ‘πράσινο’ κατάλογο αφού «Η κατάσταση της υγείας, αντικειμενικά, είναι καλύτερη εκεί και ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν το ίδιο. Είναι μια διπλωματική συζήτηση…» όπως είπε. / news-politics