ΝΑΤΟ: Μόνο η Τουρκία αρνήθηκε να καταδικάσει ως «τρομοκρατικές» τις επιθέσεις της Χαμάς

Share

 

Κατά την διάρκεια της συνόδου των υπουργών Άμυνας ο Ισραηλινός ομόλογός τους, που παρακολούθησε εξ αποστάσεως τη συνεδρίαση, τους έδειξε ένα «μη λογοκριμένο βίντεο των θηριωδιών της Χαμάς». 

Μόνο η Τουρκία αρνήθηκε να καταδικάσει ως τρομοκρατική ενέργεια τις επιθέσεις της Χαμάς, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές.

Κατά την διάρκεια της συνόδου ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, που παρακολούθησε εξ αποστάσεως τη συνεδρίαση, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την επίθεση και τους έδειξε ένα «μη λογοκριμένο βίντεο των θηριωδιών της Χαμάς».

«Χτυπηθήκαμε σκληρά. Ωστόσο, μη γελιέστε, το 2023 δεν είναι 1943. Είμαστε οι ίδιοι Εβραίοι αλλά έχουμε διαφορετικές δυνατότητες. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί», είπε ο Γκάλαντ, υπογραμμίζοντας ότι ο ισραηλινός στρατός «θα καταστρέψει τη Χαμάς».

«Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος, αλλά θα υπερισχύσουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να στήσει το δικό του παιχνίδι στη Μέση Ανατολή, πάνω από τον πόνο και το πένθος, την αγωνία για τους ομήρους και τα συντρίμμια της Γάζας. Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ότι θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για την απελεύθερωση των ομήρων, προβάλλοντας έτσι εαυτόν ως διαμεσολαβητή, όπως είχε κάνει και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο στη συνέχεια εξαπέλυσε σκληρές βολές κατά του Τελ Αβίβ, επιδιώκοντας να αναλάβει έναν άλλο ρόλο: αυτό του προστάτη των Παλαιστινίων και του ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, AKP, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι συμπεριφέρεται ως οργάνωση και όχι ως κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνει είναι σφαγή, όχι πόλεμος». / naftemporiki