ΝΔ: Αναβάλλονται επ’ αορίστου οι εσωκομματικές – Προετοιμασία για βουλευτικές

Share

Γι ακόμη μία φορά, δίκην κορωνοϊού, αναβάλλονται οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων στη Νέα Δημοκρατία.

Ήταν κάτι που το περιμέναμε –δηλώνουν τα κομματικά στελέχη αφού εν μέσω πανδημίας και με τόσα προβλήματα στην κοινωνία και στην αγορά είναι αδύνατο ο κόσμος να ασχοληθεί αφενός με τις κομματικές εκλογές και αφετέρου να ενδιαφερθεί για να εκλέξει νέα όργανα.

Την ίδια ώρα, «φουντώνουν» τα σενάρια για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτελείο του πρωθυπουργού επεξεργάζεται τα σενάρια για εκλογές είτε τον Ιούνιο είτε τον Σεπτέμβριο. Όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης με την πανδημία και φυσικά, με τους εμβολιασμούς.

Σε αυτή την περίπτωση, οι εκλογές θα γίνουν ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ προτίμησης και όχι με λίστα.

Δεν είναι τυχαίο πάντως το γεγονός πως οι ενδιαφερόμενοι, άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται τοιουτοτρόπως –τόσο οι εκλεγμένοι όσο και οι φερόμενοι ως ‘μνηστήρες’.

Ετοιμασίες και για περιφερειακές – δημοτικές!

Την ίδια ώρα, τα σενάρια για εθνικές εκλογές μέσα στο 2021 θέτουν σε πλήρη εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό της Πειραιώς με το «γαλάζιο» στρατόπεδο να βρίσκεται σε φάση έντονης προετοιμασίας ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (για το…. 2023!!!)

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται υπό σύσταση η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων στην Ν.Δ. για τις επικείμενες εκλογές ανάδειξης δημάρχων και περιφερειαρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός της Πειραιώς για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όριζε την εκκίνηση των προετοιμασιών για τα μέσα της χρονιάς, ωστόσο υπάρχει ήδη πίεση από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, και οι προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος είναι να προληφθούν προβλήματα και «αντάρτικα» όσο ο χρόνος είναι ακόμη σύμμαχος.

Η «ομάδα κρούσης» της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες εκλογές όπως λένε οι πληροφορίες μας θα βρίσκεται υπό την άμεση επίβλεψη του γραμματέα του κόμματος, Γιώργου Στεργίου.

Κομβικό ρόλο στις αξιολογήσεις των υποψηφίων σε δήμους και περιφέρειες αναμένεται να διαδραματίσει ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ και έμπειρος στα αυτοδιοικητικά Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων του κόμματος, ενώ σημαντική θα είναι και η παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα Σπύρου Σταθούλη στο έργο της επιτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να διατηρήσει αναλλοίωτη τη συνταγή της επιτυχίας του 2019, δηλαδή να μην δοθούν τα πατροπαράδοτα χρίσματα ωστόσο να στηριχθούν υποψηφιότητες στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ήδη ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ετοιμάζεται για να διεκδικήσει γι ακόμη μια φορά τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας αφού η απόφασή του φέρεται να είναι ειλημμένη.

Στην Ρόδο και στα Δωδεκάνησα

Στην Ρόδο και στα Δωδεκάνησα, είναι ακόμη πολύ νωρίς αλλά υπάρχουν μερικά δεδομένα.

Το πρόβλημα το έχουν κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ τόσο στον Δήμο Ρόδου όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφού εκφράζεται έντονος προβληματισμός για τους υποψήφιους επικεφαλής αλλά και τους συνδυασμούς που θα τους πλαισιώσουν.

Η Νέα Δημοκρατία επειδή πάντα είναι… απρόβλεπτη ενδεχομένως να υπάρξουν εκπλήξεις ή και αλλαγές τόσο για τις βουλευτικές εκλογές όσο και για τις περιφερειακές και δημοτικές. Τα πάντα είναι ανοιχτά πάνω στο τραπέζι…

Να σημειωθεί ότι ΟΛΑ θα εξαρτηθούν από τις βουλευτικές εκλογές αφού πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές τόσο στο ψηφοδέλτιο για τους υποψήφιους βουλευτές όσο και για τις δημοτικές. 

Π.Ντ.