Νέας στρατηγική για την απελευθέρωση των θέσεων στάθμευσης των αναπήρων

Share

Συνάντηση του Ευρωβουλευτή Σ. Κυμπουρόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Ιωάννη Ξιφαρά

Στην συνάντηση μου με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κύριο Ιωάννη Ξιφαρά είχα την ευκαιρία να πληροφορηθώ τις διαρκείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την βελτίωση των αστικών μεταφορών τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, την υπό εξέλιξη διαδικασία ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων και τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται για την βελτίωση της προσβασιμότητας του επιβατικού κοινού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς περιορισμούς για τους αναπήρους. 

Ενημερώθηκα για την υλοποίηση της νέας στρατηγικής για την απελευθέρωση των θέσεων στάθμευσης των αναπήρων που καταλαμβάνονται από μη αναπηρικά οχήματα καθώς και για τους νέους βιώσιμους και έξυπνους τρόπους πιστοποίησης των οχημάτων στα οποία μεταβαίνουν ανάπηροι. Συζητήσαμε επίσης για την νέα πολιτική του Υπουργείου σε συνεργασία με τις κοινοπραξίες των Αυτοκινητοδρόμων για την διέλευση των αναπηρικών οχημάτων, υπό ευνοϊκούς όρους.  

Ενημέρωσα τον κ. Ξιφαρά για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ζητήματα προσβασιμότητας των αναπήρων, των ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ένωσης για τις Μεταφορές και τα Δίκτυα καθώς και για την πολιτικές για να καταστούν οι μεταφορές φιλικότερες προς το περιβάλλον στα πλαίσια της Πράσινης Μετάβασης.