Νέοι όροι, νέα ήθη και… μαθήματα ‘δεοντολογίας’ προς τα ΜΜΕ  από το νέο διοικητή του ΓΝΡόδου

Share

Όρους και κανόνες  στην ενημέρωση για ό,τι αφορά στο Νοσοκομείο Ρόδου, φαίνεται πως θέλει να βάλει ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σταύρος Τσαντής όπως φάνηκε κατά την πρώτη επαφή που είχε την περασμένη Πέμπτη με τους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος θέλοντας να ξεκαθαρίσει την θέση που θα τηρήσει εφεξής, τόνισε πως η επικοινωνία θα γίνεται κυρίως με Δελτία Τύπου και γραπτές ανακοινώσεις σε συνεννόηση με τους γιατρούς, θέλοντας να αποφεύγει την απ ευθείας ενημέρωση αλλά και τις ‘τυχόν παρεξηγήσεις’ όπως ανέφερε.

Πάντως, ο νέος διοικητής δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα έχοντας την πεποίθηση ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στο σύνολο του προσωπικού και των εργαζομένων.

Η ανάρτηση της Πολύμνιας Γαλανού

Στο ζήτημα της αλλαγής νοοτροπίας που επισήμανε κατά την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου κ. Τσαντής αναφέρεται εμμέσως αλλά σαφώς, με ανάρτηση της η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου κ. Πολύμνια Γαλανού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κ. Γαλανού αναφέρει τα εξής:

«Η αλλαγή νοοτροπίας είναι μια πολύπλοκη υπόθεση γιατί εμπεριέχει ηθικά κ αξιακά θέματα αλλά και το οικογενειακό,

εργασιακό πλαίσιο που του τα έχει διδάξει ή ριζώσει.

Για την αλλαγή της οφείλει

1) Να αποδεχτεί το υποκείμενο (ενίοτε κ εντελώς υποκείμενο) το ζητούμενο κ να θελήσει να το εξελίξει ή βελτιώσει.

2) Να αναζητήσει  βοήθεια από ειδικούς ,η οποία θα του κοστίσει χρόνο κ χρήμα, εάν κ εφόσον δεχτεί ότι είναι για ΚΤΕΟ.

3) Υπάρχει και η με το ζόρι αλλαγή νοοτροπίας η οποία σκοντάφτει σε χρονίζουσες καταστάσεις διαπλοκής, στρεβλότητας κ οι οποίες θεωρούνται απλώς δικαιώματα του υποκειμένου

4) Οφείλει να συμπεριλάβει το σύνολο χωρίς εξαιρέσεις… κ εδώ σκοντάφτουν τα ρουσφέτια, οι γνωριμίες, οι πολιτικοί ή πολιτικάντηδες, αυτοί οι καταστροφείς.

Για μένα, άπαξ κλέφτης πάντα κλέφτης.

Καλή επιτυχία» / (πηγή: skyrodos.gr)

ΥΓ: Ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, βρίσκεται ακόμη σε περίοδο χάριτος. Στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, δεν δίστασε να προσβάλει τους δημοσιογράφους ευθέως, λέγοντας πως φοβάται ότι θα ‘διαστρεβλωθούν’ οι δηλώσεις του σε περιπτώσεις που θα έχει απ ευθείας επαφή με τα ΜΜΕ, ενώ υποτίμησε και την νοημοσύνη της τοπικής κοινής γνώμης, λέγοντας πως ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από ιατρικούς όρους (sic)

Δηλαδή, η δική του προσωπική νοοτροπία για την ενημέρωση, είναι να μην υπάρχουν ΜΜΕ αλλά να γίνονται όλα με απολύτως ελεγχόμενο τρόπο –κάτι σαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα…

Λυπούμεθα ως δημοσιογράφοι και κυρίως ως επαγγελματίες που η πρώτη μας επαφή ήταν τόσο απογοητευτική. 

Μετά την περίοδο χάριτος, ελπίζουμε να κάνει κάτι ο διοικητής για να βελτιώσει την πρώτη εικόνα του και ακόμη καλύτερα, να αποδώσει στα καθήκοντα που τον όρισαν να φέρει εις πέρας. 

Αλλά… ξέρουμε όλοι μας, τι λέει ο θυμόσοφος λαός (που δεν είναι όλοι γιατροί όπως ανέφερε και ο διοικητής). Η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει. 

Πέγκυ Ντόκου, news-politics