Νικ. Φανιός: Ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλύμνου λειτουργεί κανονικά!

Share

Λειτουργεί κανονικά ο αξονικός τομογράφος, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου, Νικόλαο Φανιό και όσοι πολίτες χρειάζονται τέτοιου τύπου εξετάσεις μπορούν να εξυπηρετηθούν άρτια στην Χαλίκειο Πτέρυγα του Νοσοκομείου μας, από την άριστη ομάδα (ακτινοδιαγνώστης και τεχνολόγοι –ακτινολόγοι) της πτέρυγας. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Όπως μας εξήγησε ο Διοικητής, υπάρχει ένα επικουρικός ιατρός-ακτινοδιαγνώστης προς το παρόν, που επιτελεί τα καθήκοντά του με επάρκεια και όλες τις εφημερίες του κανονικά και επιπλέον παρέχει τις υπηρεσίες του όποτε χρειαστεί. Επίσης υπάρχουν 4 άτομα τεχνολόγοι-ακτινολόγοι οι οποίοι καλύπτουν όλες τις βάρδιες  κυκλικά.

Ο κ. Φανιός απαντώντας στο ερώτημά μας  τι γίνεται με τις έκτακτες περιπτώσεις που δεν θα μπορέσει το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί με το υπάρχον προσωπικό για τον αξονικό τομογράφο, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει σύμβαση με ιδιώτη για το ενδεχόμενο αυτό και ο ασθενής εξυπηρετείται χωρίς να πληρώσει. Ωστόσο, όπως τόνισε , έχουν γίνει ενέργειες αρμοδίως για έγκριση προκήρυξης δυο θέσεων ακτινοδιαγνώστη.

Ενέργειες έχουν γίνει και έχει αποσταλεί έγγραφο και για το κενό που δημιουργείται στο ορθοπεδικό τμήμα από δω και πέρα. Όλο το προηγούμενο εξάμηνο αν και προβλέπονται για το τμήμα δύο ορθοπεδικοί είχαμε τρεις εκ των οποίων ο ένας πήρε μετάθεση και ο ένας είναι υπό μετακίνηση.

Επίσης , το τελευταίο διάστημα  είναι σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στο εμβληματικό κτίριο του Νοσοκομείου μας και συγκεκριμένα  στην πρόσοψη ,κάτι που ήταν απολύτως αναγκαίο εφόσον δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης εδώ και πολλά χρόνια. Τα έξοδα της συντήρησης καλύπτονται εξ΄ ολοκλήρου από τον κ. Νικόλαο Καλουρή, πρόεδρο της Παγκαλυμνιακής Ομοσπονίας.

Με την ευκαιρία, κλείνοντας, να συγχαρούμε το Νοσοκομείο μας, το Μαιευτικό τμήμα και όλους όσους συνέβαλαν να γίνει μια πολύ όμορφη εκδήλωση την Κυριακή με θέμα «Μητέρα και θηλασμός», στην οποία συμμετείχαν πολλές νέες μητέρες. Τέτοιες ενέργειες συμβάλουν στην εξωστρέφεια του Ιδρύματος και στην εδραίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ ασθενών και του Νοσοκομείου μας, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φανιό, όπως είχε δηλώσει όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.