ΒΙΝΤΕΟ | Νίκος Ανδρουλάκης από Ρόδο: «Να στηρίξουμε δυναμικά το ΕΣΥ» – Περιοδεία, επισκέψεις κ επαφές με στελέχη

Share

 

Την ανάγκη να στηριχθεί δυναμικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να δοθούν κίνητρα για να στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές κυρίως σε ότι αφορά τα νησιά, εξέφρασε με δηλώσεις του από το νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΙΝΤΕΟ

Ειδικότερα επεσήμανε στις δηλώσεις του τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή για τη φιλοξενία στο νοσοκομείο της Ρόδου, ένα νοσοκομείο που έχει το όνομα του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Και εδώ δυστυχώς συναντήσαμε τις ίδιες προκλήσεις, τα ίδια ζητήματα που συναντούμε στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά μας που είναι τουριστικοί προορισμοί.

Άλλες οι ανάγκες το καλοκαίρι, άλλες τον χειμώνα. Πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε δυναμικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δώσουμε κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές να έρθουν στα νησιά. Το στεγαστικό είναι μία μεγάλη πρόκληση, το οικονομικό, (πρέπει να δοθούν) ισχυρά κίνητρα. Και δεύτερον, υπάρχουν ειδικότητες που λείπουν από το σύστημα. Πρέπει να καλύψουμε αυτές τις ειδικότητες, και γι΄αυτές χρειάζονται κίνητρα.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση κάνει μπαλώματα, συνεχιζόμενα μπαλώματα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην παρακμή. Αγωνίζονται γιατροί, νοσηλευτές, το προσωπικό, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Χρειάζονται την αρωγή, τη στήριξη της πολιτείας. Το Ταμείο Ανάκαμψης -το έχω πει πολλές φορές- ήταν μία πολύ σημαντική ευκαιρία για το κράτος μας, για να κάνουμε ολοκληρωμένες πολιτικές αναγέννησης του ΕΣΥ, ο διοικητής με ενημέρωσε ότι έχουν δοθεί κάποια χρήματα για ζητήματα υποδομών, αυτά όμως δεν φτάνουν.

Χρειάζονται ακόμα πιο ισχυρές πρωτοβουλίες. Θέλω να σας πω ότι αν θέλουμε να μείνουν οι πληθυσμοί, οι νέοι άνθρωποι στα νησιά μας, να παράξουν πλούτο, δεν θέλουν μόνο καλές θέσεις εργασίας αλλά θέλουν και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία, κι αυτό για εμάς είναι προτεραιότητα για να έχουμε περιφερειακή ανάπτυξη, για να έχουμε νησιά με πληθυσμό που θα αυξάνεται και όχι που θα φθίνει τα επόμενα χρόνια.

Βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρή ανάπτυξη για όλους είναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ.»

Ερωτηθείς ο κ. Ανδρουλάκης για την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία τόνισε τα εξής:

«Εμείς έχουμε προτεραιότητα να δοθούν αυτά τα κίνητρα, όπως επίσης καταθέσαμε με δική μας πρωτοβουλία αρκετές φορές την τροπολογία ένταξης γιατρών και νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά που δυστυχώς αρνήθηκε η σημερινή κυβέρνηση κι ακόμα αρνείται.

Ξέρετε, η Νέα Δημοκρατία έχει μια νοοτροπία, δεν της αρέσει ο διάλογος. Δείτε το θέμα που αφορούσε το επίδομα μητρότητας για τις γυναίκες που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, ή αγρότισσες… Το είχαμε καταθέσει δύο χρόνια πριν, το είχε αρνηθεί τρεις φορές, μέχρι που υλοποίησε το μέτρο.

Αλλά, γιατί να ταλαιπωρούνται τόσοι άνθρωποι, γιατί να παρακμάζει το κοινωνικό κράτος, όταν υπάρχει το πρόβλημα στο τραπέζι, και εσύ έχεις ευθύνη να το αντιμετωπίσεις, αλλά για λόγους ιδεοληπτικούς ή συμφερόντων -διότι στην Υγεία υπάρχουν και συμφέροντα- (αυτή τη στιγμή το 76% των ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας είναι δύο ισχυροί οικονομικοί παίκτες, άρα ολιγοπώλιο, και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα). Αφήνει τα ολιγοπώλια να υπονομεύουν με την ακρίβεια και στην Υγεία, την καθημερινότητα του ελληνικού λαού. Δηλαδή, όταν ο ελληνικός λαός πληρώνει από την τσέπη του τις δεύτερες περισσότερες δαπάνες για την υγεία του σε όλη την Ευρώπη και μας περνάει μόνο η Βουλγαρία, τι άλλο πιο αποκαλυπτικό για να χτυπήσει «κόκκινο» στην κυβέρνηση και να πάρει πρωτοβουλίες για άμεσες παρεμβάσεις.» (ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ / FVTO: ERTNEWS)

Ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε σε τοπική ζυθοποιία και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά από το 1966.

Αργότερα πολλά από τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο ΑΚΤΑΙΟΝ. 

Νίκος Ανδρουλάκης: Για άλλη μία φορά, η Νέα Δημοκρατία εκθέτει πανευρωπαϊκά τη χώρα μας

Για την υπόθεση «email gate», ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Το σκάνδαλο με τα e-mail που πήρε παράνομα η κ. Ασημακοπούλου από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, οδήγησε την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να βάλει πρόστιμο 400.000 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόστιμο για τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας δεν θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Πρέπει αυτά τα χρήματα να παρακρατηθούν από την κρατική επιχορήγηση, που παίρνει η Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, είναι εκτεθειμένη η υπουργός, κα. Κεραμέως. Όποιος διαβάσει προσεκτικά την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής, η κα. Κεραμέως οφείλει να παραιτηθεί άμεσα. Για άλλη μία φορά, η Νέα Δημοκρατία εκθέτει πανευρωπαϊκά τη χώρα μας». (παραπολιτικά)

androulakis_sti_rodo6236107-005
androulakis_sti_rodo6236099-001
androulakis_sti_rodo6236100-002
androulakis_sti_rodo6236103-004