Νίκος Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση αδρανεί μπροστά στον πληθωρισμό της απληστίας

Share

 

Δριμεία κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για καθυστέρηση επιβολής προστίμων σε μεγάλες πολυεθνικές, καθώς και για την τραγωδία των Τεμπών. Τα βασικά σημεία της παρέμβασής του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Συνεδρίασε το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην εισήγηση του τόνισε πως “έχουμε χρέος, τον νέο κύκλο που ανοίγει για την παράταξή μας, να τον υπηρετήσουμε με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας και συνέπειας. Οι αξίες, οι ιδέες και οι θέσεις μας θα υπηρετούν την προσπάθειά μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθειά μας να υπάρχει ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική στη χώρα”.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη “να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε το πιο χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα. Δεν δίνουμε μάχη εξουσίας, αλλά πολιτική μάχη”.

Επίσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση αδρανεί μπροστά στον πληθωρισμό της απληστίας, που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών. “Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια απαράδεκτης αδράνειας για να επιβάλουν τέσσερα πρόστιμα… τους αξίζει ένα ‘μπράβο’. Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για να σταματήσει το κράτος να κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν και να κάνουν συνεχείς ελέγχους στην αγορά για να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως για να μειωθεί το κόστος στέγασης, συμπληρωματικά στη δημιουργία της δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, προτείνει την άμεση κατάργηση της golden visa και την βραχυχρόνια μίσθωση με κανόνες.