Νίκος Γερονικόλας: Η «Αρχή Οργάνωσης» ξεκίνησε δουλειά για το νησί μας

Share

 

Με θέματα οργάνωσης για την παρακολούθηση των αποφάσεων της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου και την έκδοση ψηφίσματος για το μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 05 Νοεμβρίου 2023, η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, με επικεφαλής τον Νίκο Γερονικόλα.

Η παραταξιακή έγινε με τη συμμετοχή πλήθους στελεχών, ενώπιων των οποίων έγινε απολογισμός της εκλογικής αναμέτρησης και πρώτος προγραμματισμός του τρόπου δουλειάς της «Αρχής Οργάνωσης» στην πενταετία που ακολουθεί.

Στον απολογισμό της εκλογικής αναμέτρησης, όπως έγινε από τον κ. Νίκο Γερονικόλα, αναλύθηκαν όλα όσα συνέβησαν στην προεκλογική περίοδο, η δουλειά που υλοποιήθηκε, το πρόγραμμα που εκπονήθηκε, καθώς και τα λάθη που έγιναν. Τα στελέχη της παράταξης ζήτησαν ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στην εβδομάδα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Οι απαντήσεις δόθηκαν τόσο από τον επικεφαλής της «Αρχής Οργάνωσης», όσο και από τον κ. Αθανάσιο Μπαράκα, που ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας των όσο διημείφθησαν και οδήγησαν στην απόφαση να μη δοθεί στήριξη σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους δημάρχους του 2ου γύρου των εκλογών.

Στο τέλος της ενημέρωσης, το σύνολο των στελεχών της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας, επιβεβαίωσαν την απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Νίκου Γερονικόλα και δήλωσαν έτοιμα να αναλάβουν τους ρόλους που θα τους ανατεθούν.

Ομάδες εργασίας για όλα όσα αφορούν το νησί της Ρόδου
Η παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας προχωρά στην συγκρότηση 16 ομάδων εργασίας με διττό σκοπό: Αρχικά την παρακολούθηση – αξιολόγηση των αποφάσεων της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου και ακολούθως για τη συνομιλία με τα μέλη της τοπικής κοινωνίας ώστε να καταγράφει και να προωθεί προς επίλυση τα ζητήματα που τα απασχολούν.

Όσα στελέχη ήταν παρόντα στην παραταξιακή ήδη επέλεξαν την ομάδα ή τις ομάδες στις οποίες θα συμμετέχουν. Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα ενημερωθούν και τα στελέχη που δήλωσαν αδυναμία παρουσίας στη χθεσινή συνεδρίαση, ώστε να δηλώσουν την προτίμησή τους.

Οι ομάδες εργασίας είναι οι ακόλουθες:
1. Καθημερινότητα – Ποιότητα ζωής
2. Φυσικό περιβάλλον – Πρόληψη – Πολιτική προστασία
3. Παιδεία – Άθληση
4. Υγεία – Πρόνοια
5. Έργων – Υποδομών
6. Πρωτοβουλιών Νεολαίας & Τρίτης Ηλικίας
7. Τουρισμός
8. Τοπικής επιχειρηματικότητας
9. Πολιτισμός – Μνημεία
10. Ψυχαγωγία – Εστίαση
11. Καινοτομία – Ψηφιακής τεχνολογίας – Ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Ενεργειακών θεμάτων
12. Ειδικών θεμάτων: Μετανάστευσης, κρίσεις, εθελοντισμός, κοινωνία πολιτών, ισότητας φύλων
13. Πρωτογενής τομέας
14. Φιλοζωία – Άγρια ζωή
15. Θρησκευτικών θεμάτων
16. Επιχειρήσεων του δήμου Ρόδου (ΔΕΥΑΡ κλπ)

Λαϊκά μέλη στους δημοτικούς οργανισμούς και στις δημοτικές επιτροπές
Στη διάρκεια της παραταξιακής της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας τα παρόντα στελέχη δήλωσαν την προτίμηση – υποψηφιότητα για συμμετοχή ως λαϊκά μέλη τους Δημοτικούς Οργανισμούς και στις δημοτικές επιτροπές της Ρόδου. Όσα μέλη δεν ήταν παρόντα στη χθεσινή συνεδρίαση, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά, ώστε να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους.

Τα μέχρι στιγμής υποψήφια λαϊκά μέλη της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας είναι τα ακόλουθα:

Μουσείο Νεοελληνική Τέχνης
– Νεκταρία Δασακλή
– Ειρήνη Σαρικά
– Βάσω Χρονοπούλου
– Σάλλυ Διακολουκά

ΠΡΟΤΟΥΡ
– Γιάννης Κλούβας
– Σταμάτης Βαλσαμής
– Δέσποινα Παπασάββα
– Μαρία Κιόττου
– Μαριέττα Διάκου

Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας
– Σάββας Καραταπάνης
– Σάββας Καλαθενός
– Μαρίκα Αντώνογλου

Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου
– Λάζαρος Ιωαννίδης
– Δέσποινα Παπασάββα
– Νούνος Καρπαθάκης
– Μάριος Διακανθός

ΔΕΡΜΑΕ
– Χρήστος Μπάρδος
– Θανάσης Μπαράκας
– Αναστασία Ταχραμάνη Σαββιού
– Μανώλης Δασκαλάκης
– Δέσποινα Παπασάββα
– Μιλτιάδης Παγκάς
– Μάριος Διακανθός

Αναπτυξιακός Οργανισμός «Κολοσσός 2047»
– Χρίστος Μαλιαράκης
– Στυλιανή Πλευνιώτη
– Κυριάκος Θεουλάκης
– Στεργούλα Ζανετούλλη

Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης
– Βάσω Χρονοπούλου
– Μαρία Τσαγκαράκη

Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης
– Σάββας Πομπός
– Βασίλης Καλαποδάκης
– Σάλλυ Διακολουκά

Συζήτηση για το μεταναστευτικό στη Ρόδο
Η παραταξιακή συνεδρίαση της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας συζήτησε εκτενώς το θέμα της ντροπιαστικής εικόνας που εμφανίζει το κέντρο της Ρόδου, εξαιτίας των αστέγων μεταναστών και προσφύγων. Στη συνεδρίαση τονίσθηκε ότι στο πρόγραμμα «30 τομές για μια πενταετία» προτείνονται μέτρα για τη διαχείριση αυτού του είδους της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία μάλιστα αναμένεται στους επόμενους μήνες να ενταθεί σε αριθμό ατόμων.
Η «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας κατέληξε σε ψήφισμα το οποίο έχει ως ακολούθως:

Το ψήφισμα για το μεταναστευτικό
«Οι άνθρωποι αυτοί, μετανάστες ή πρόσφυγες, έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και εξακολουθούν να είναι αόρατοι για το Σύστημα, καθώς πρέπει να καταγραφούν από τις αστυνομικές αρχές. Όσο δεν καταγράφονται, το πρόβλημα θα διογκώνεται πολύπλευρα.
Ζητούμε την άμεση απόσπαση δύναμης αστυνομικών στο νησί ώστε να αναλάβουν το έργο της καταγραφής τους, προκειμένου να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες μεταγωγής τους στα επίσημα Κέντρα Μεταναστών – Προσφύγων της χώρας μας.

Ζητούμε άμεση σύγκλιση Συντονιστικού Οργάνου, με τη συμμετοχή Δήμου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βουλευτών, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των εμπλεκομένων Αρχών και φορέων, ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.
Καλούμε το Δήμο Ρόδου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως οι πλησιέστερες αρχές στην κοινωνία, να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν από το κέντρο της Ρόδου».