Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα την 25η Ιουνίου: Προβληματισμός για αναμενόμενη αλλαγή των ποσοστών

Share

Ρέθυμνο και Δυτική Αθήνα είναι οι νέες εκλογικές περιφέρειες, όπου θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας στις 25 Ιουνίου, αντί των Σερρών και των Δωδεκανήσων όπου ήταν υποψήφιος στις 21 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα είναι επίσης ξανά υποψήφιος στην Α’ Πειραιώς.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, το μήνυμα των επιλογών Τσίπρα είναι ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος με την επιλογή του να κατεβεί στο Ρέθυμνο και να στηρίξει την εκλογή του Ανδρέα Ξανθού, καθώς και ιδιαίτερο βάρος στις λαϊκές γειτονιές και στη «μάχη της Κρήτης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει να μεταβεί στην Κρήτη επί τριήμερο, καθώς κι άλλη μια φορά για την τελική συγκέντρωση την τελευταία εβδομάδα.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, ισχυρό συμβολισμό έχει η επιλογή Τσίπρα να επιλέξει, πέραν της Α’ Πειραιά όπου εξελέγη στις 21 Μαΐου, τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, μια περιοχή δηλαδή λαϊκών στρωμάτων που παραδοσιακά αποτελούσε την κυρία δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και τώρα θέτει ως βασικό στόχο να επαναπροσεγγίσει.

Δεν φαίνεται πως μέσα στο νέο διαμορφωμένο κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κερδίσει την έδρα στα Δωδεκάνησα, μειώνοντας την πιθανότητα αυτή, θέλοντας την ενίσχυση άλλων περιφερειών και ιδιαίτερα της Κρήτης, όπου εκλέγεται ο κ. Ξανθός.

Σε επίπεδο Δωδεκανήσου δεν φαίνονται τρόποι αντίδρασης για ανατροπή των αποφάσεων, αφού θεωρείται πως είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να αυξηθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, λαμβάνοντας υπ’ όψη και την δυναμική του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, με τα αυξημένα ποσοστά που κατέγραψε αλλά και με τις αυξανόμενες προσδοκίες του. / πηγή: skyrodos