Ο Αλκιβιάδης Στεφανής υποψήφιος για περιφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο

Share

Είναι γνωστή η απόσταση που χωρίζει το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό από την νυν περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του είχε αποφασίσει να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία στο μείζον θέμα του Μεταναστευτικού.

Ο Μητσοτάκης που ποτέ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον συγκεκριμένο άνδρα, φαίνεται ότι προσανατολίζεται στην απόφαση στις επόμενες περιφερειακές εκλογές να «κατεβάσει» μια δυνατή νεοδημοκρατική υποψηφιότητα απέναντι στον νυν περιφερειάρχη. Αν και έχουν πέσει διάφορα ονόματα στο τραπέζι, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα εκτιμούν ότι ο μόνος που θα μπορούσε με αξιώσεις να επικρατήσει απέναντι στον Μουντζούρη είναι ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ένα πρόσωπο με ισχυρή παρουσία αλλά και επιρροή στα νησιά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν και ο Χιώτης υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, που ως γνωστόν δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. /  παραπολιτικά