Ο Ανδρέας Λοβέρδος για την αίτηση στο ΣτΕ της παράταξης Καμπουράκη – Στη Ρόδο για την Ενσωμάτωση (ηχητικό)

Share

 

Λοβέρδος: Είμαστε ήδη κοντά στο 43% – Θα πρέπει να προχωρήσει σε έρευνα για το πού πήγαν οι (περίφημοι) σάκοι και τι πραγματικά έγινε: «Κάποιοι έκαναν κάτι. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί»

Άνοιξε τα χαρτιά του, σχετικά με την αίτηση αναίρεσης την οποία κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για λογαριασμό της παράταξης του πρώην Δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη «Με Δύναμη για τη Ρόδο», ο ένας εκ των δικηγόρων κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δηλώσεις του στο Ρ/Σ Notos News ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε την διαδικασία όπως εξελίσσεται σε νομικό επίπεδο, εκτιμώντας πως θα υπάρξει απόφαση μετά τις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Ιούνιο, αφού τα δικαστήρια κλείνουν λόγο διεξαγωγής εκλογών.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος, απέφυγε να απαντήσει αλλά τόνισε τα εξής: «Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου ακύρωσε 117 ψηφοδέλτια. Αυτό είναι μοναδικό στα χρονικά των δικαστηρίων! Υπάρχει Δήμος στην Αθήνα που δεν δέχτηκε ούτε ένα ψηφοδέλτιο. Όταν μιλάμε για 117 ψηφοδέλτια, είναι ρεκόρ! Και με τα 117, μειώθηκε η απόσταση από το 43%».

Είπε ακόμη ότι το δικαστήριο θα κληθεί να κρίνει εάν η υπόθεση θα πρέπει να επιστρέψει στη Ρόδο (αφού το ΣτΕ δεν κάνει έλεγχο στα ψηφοδέλτια αλλά εξετάζει τα νομικά επιχειρήματα) και έχει αναιρετικό χαρακτήρα.

Πάντως, ο ίδιος ανέφερε πως μετά που θα τελεσιδικήσει η υπόθεση, εάν ο κ Καμπουράκης αποφασίσει, θα πρέπει να προχωρήσει σε έρευνα για το πού πήγαν οι (περίφημοι) σάκοι και τι πραγματικά έγινε. «Κάποιοι έκαναν κάτι. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί» τόνισε.

Σχετικά με το νέο κόμμα, είπε ότι είναι πανέτοιμος για τις Ευρωεκλογές και θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις την προσεχή Δευτέρα. Το νέο κόμμα ιδρύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2024 και θα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές.

Την Τετάρτη πάντως, θα επισκεφθεί την Ρόδο για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν για την Ενσωμάτωση. / Πέγκυ Ντόκου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ