Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλάει για την ένσταση της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του Αντ. Καμπουράκη

Share

 

Στην ένσταση του επικεφαλής της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» κ. Αντώνη Καμπουράκη που θα συζητηθεί, (όπως όλα δείχνουν) στις 25 Ιανουαρίου 2024, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ‘δημοκρατική, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως τόνισε, θα είναι στην Ρόδο μαζί με τους έτερους νομικούς κ.κ. Πάσχο και Βερβέρη που έχουν αναλάβει την υπόθεση και θα αποκαλύψει στοιχεία που δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα. 

• Κύριε Λοβέρδο, θα ήθελα να ξεκινήσουμε από την ένσταση του επικεφαλής της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» κ. Αντώνη Καμπουράκη που θα συζητηθεί, τελικά, στις 25 Ιανουαρίου. Έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές. Τι θα πρέπει να περιμένουμε;

Η δεύτερη αναβολή, ήταν άδικη. Το υπογραμμίσαμε και στο δικαστήριο. Σημειώστε ότι και στις δύο πρώτες δικασίμους των αναβολών τόσο ο έτερος δικηγόρος του κ. Καμπουράκη ο κ. Πάσχος όσο κι εγώ, ήμασταν στο δικαστήριο, θέλοντας να τελειώνει αυτή η υπόθεση. Διότι οι δημότες ψήφισαν και υπάρχει μια εκκρεμότητα σοβαρότατη, που πρέπει να πάψει να υπάρχει. Τώρα, στις 25 του μηνός, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο από πλευράς αποχής δικηγόρων και πιστεύω ότι η δίκη θα διεξαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, για να μπορέσουμε να εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας, τα οποία τα έχουμε υπαινιχθεί μεν στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά στο δικαστήριο θα τα καταθέσουμε και με τα μέσα αποδείξεως που διαθέτουμε.

• Είστε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης; Είχατε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι θα προσκομίσετε κάποια πολύ σοβαρά στοιχεία.

Βεβαίως, τα έχω υπαινιχθεί και με σοβαρό τρόπο. Αυτά τώρα θα τα αποδείξουμε στο δικαστήριο. Και από εκεί και πέρα, είναι στην κρίση του δικαστηρίου να επαναφέρει τα πράγματα στην 1η Κυριακή. Αυτό είναι το αίτημά μας, που καταλήγει ως εξής: πρέπει να ανακηρυχθεί από τον πρώτο γύρο, δήμαρχος Ρόδου, ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, διότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθεί η βούληση των δημοτών του Δήμου Ρόδου. Δηλαδή η λαϊκή κυριαρχία σε ό,τι αφορά τα τοπικά θέματα.

• Πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να εκδοθεί η απόφαση και επίσημα;

Υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για έκδοση αποφάσεως εντός είκοσι ημερών από τη δίκη.

• Από εκεί και πέρα, υπάρχει άλλη περαιτέρω νομική διαδικασία;

Υπάρχει ο θεσμός της αναίρεσης (για όποιον χάσει) στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

• Εάν κερδίσει την ένσταση ο κ. Καμπουράκης, θα αναλάβει αμέσως καθήκοντα;

Προφανώς θα αναλάβει αμέσως, διότι οι δημοτικές εκλογές κρίνονται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, η απόφαση του οποίου είναι εκτελεστή. Η αναίρεση στο ΣτΕ είναι ένα βοήθημα το οποίο θα κριθεί αργότερα, εν καιρώ, βέβαια δίνεται στον αναιρεσίοντα η δυνατότητα να ζητήσει την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ www.dimokratiki.gr)

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Λοβέρδος κέρδισα την ένσταση στο Δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας και επαναλαμβάνονται οι εκλογές! 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Notos News ο κ. Λοβέρδος, η κα Θεοδώρα Κουρκουτά (υποψήφια Δήμαρχος Αλεξανδρείας) ενώ είχε συμπληρώσει κανονικά, συνδυασμό, δεν της επέτρεψαν να κατέλθει στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Δεν την ανακήρυξαν κάν υποψήφια με αποτέλεσμα να κερδίσει ένας συνδυασμός με αντίπαλο, μόνον τον συνδυασμό του ΚΚΕ. 

«Κάναμε ένσταση κατά της απόφασης και τελικά την κερδίσαμε. Σήμερα το πρωί βγήκε η απόφαση. Πρέπει να δουλεύεις πολύ σε μια υπόθεση και να έχεις και δίκιο. Επανάληψη εκλογών, είναι σπάνια. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό που πετύχαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. / Πέγκυ Ντόκου