Ο Καμπουράκης για τους αντιπάλους του: Μιλούν για ενότητα αυτοί που στέλνουν sms και διακινούν διαδικτυακά fake news – Διαχώρισε το Ν.Γερονικόλα

Share

 

Ξεκαθάρισε το τοπίο απέναντι στους αντιπάλους του, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘δημοκρατική’ μίλησε  για τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη ενώ διαχώρισε τον κ. Νίκο Γερονικόλα. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

  • Το κλίμα της πόλωσης και της τοξικότητας που παρατηρείται στην τελευταία στροφή μπροστά στις εκλογές, σας προβληματίζει;

Όταν δεν υπάρχει σχέδιο, όταν δεν υπάρχει ομάδα κι όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, η πόλωση είναι το τελευταίο εργαλείο. Κι αυτοί που το χρησιμοποιούν, το κάνουν πολύ συνειδητά, είναι στρατηγική επιλογή τους.

Κάνουν λάθος όμως αν νομίζουν πως έτσι εύκολα θα ξεγελάσουν τους πολίτες για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Δεν μιλάμε για την καλόπιστη κριτική. Η κριτική, μας βοηθάει όλους να γινόμαστε καλύτεροι. Εμένα με ξέρετε. Είμαι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων που αναζητάει πάντα τη σύγκλιση. Εδώ μιλάμε για μηδενισμό και ισοπέδωση. Και μάλιστα από ανθρώπους που έως πρόσφατα ήταν μαζί μας!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα ζήσαμε με την πυρκαγιά. Κάποιοι ανέλαβαν το ρόλο του πολιτικού κερδοσκόπου πάνω από τις φλόγες. Οι υπόλοιποι ενωμένοι βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή, να προφυλάξουμε τη φήμη του νησιού μας, να γίνει η Ροδίτικη Αλληλεγγύη, πρώτο θέμα, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, να επαναφέρουμε γρήγορα την τουριστική κανονικότητα στο νησί μας.

Μπορεί όλοι να μιλάνε για ενότητα και πολιτικό πολιτισμό αλλά οι πράξεις τους διαψεύδουν τα λόγια τους.

Δεν μπορούν να μιλάνε για ενότητα αυτοί που ξεσήκωσαν έναν όχλο που εκτόξευε ύβρεις και διέπραττε σειρά ποινικών αδικημάτων στο κέντρο της πόλης μεσούσης της τουριστικής σεζόν από την οποία ζει η Ρόδος. Και πολλοί από τους συμμετέχοντες σε αυτά τα έκτροπα «κοσμούν» το ψηφοδέλτιο κάποιου. Ούτε μπορούν να μιλούν για ενότητα αυτοί που στέλνουν sms και διακινούν διαδικτυακά fake news με προσωπικές ύβρεις και μαύρη προπαγάνδα, θίγοντας οικογένειες και υπολήψεις.

  • Στον κ. Κολιάδη αναφέρεστε;

Προφανώς. Με λυπεί πάρα πολύ ο δρόμος που έχει πάρει για να πολιτευτεί. Δυστυχώς, αποδεικνύει το ποιος πραγματικά είναι.

  • Βλέπω διαχωρίζετε τον κ. Γερονικόλα;

Ναι. Δεν συμφωνώ με πολλά από όσα λέει και πιστεύω ότι αν εφαρμόζονταν τα όσα προτείνει ο Ροδιακός Τουρισμός θα πάθαινε ζημιά Αλλά του αναγνωρίζω ότι παρά τις διαφωνίες μας και τον μεταξύ μας ανταγωνισμό έχει κινηθεί με ευπρέπεια. Καλό θα ήταν πάντως και αυτός να αναγνώριζε κάποια βήματα που έχουν γίνει. Τις προάλλες π.χ. πήγε στην Παλιά Πόλη, υποσχέθηκε κάποια πράγματα, αλλά δεν είπε ότι τα περισσότερα από αυτά προβλέπονται ήδη στην νέα προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη: www.dimokratiki.gr