Ο Αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Ασπράκης στην Κάλυμνο για την ενημέρωση των επιχειρηματιών για τους ελέγχους από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. (pics n videos)

Share

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Ασπράκης στην Κάλυμνο για την ενημέρωση των επιχειρηματιών για τους ελέγχους από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στην Κάλυμνο θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου και αύριο μέχρι το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Αποστόλης Ασπράκης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, Χρήστο Καραϊσαρίδη.

Σκοπός της επίσκεψης τους είναι να ενημερώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Καλύμνου και κυρίως ξενοδόχους και εστιάτορες, για την νέα υπηρεσία ΔΙ.Μ.Ε.Α. (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) που ελέγχει το παραεμπόριο και την παραποίηση προϊόντων και τους τρόπους προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Ο κ. Ασπράκης θα συζητήσει κυρίως με τους επαγγελματίες που έχουν εποχικές επιχειρήσεις και τόνισε ότι η ΔΙ.Μ.Ε.Α. αναλαμβάνει τους ελέγχους η ίδια πλέον και όχι η Αστυνομία και θα είναι πιο αυστηροί. Επίσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο-εγχειρίδιο στους επιχειρηματίες που θα συναντήσουν, προς διευκόλυνση τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τον Έπαρχο, Μανώλη Μουσελλή με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στο Επαρχείο με εκπροσώπους φορέων (Ένωση Ξενοδόχων, Σύλλογος Εμπόρων , Εστιατόρων κ.α.) και τους ενημέρωσε για τις νέες διαδικασίες ελέγχων και άλλα θέματα που τους απασχολούν. Να σημειωθεί ότι το Επαρχείο στην Κάλυμνο είναι το πρώτο που επισκέπτεται ο Αντιπεριφερειάρχης, από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια ο κ. Ασπράκης, μια και είναι και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και άνθρωπος της αγοράς, είχε επαφές και συζητήσεις με άτομα του Επιμελητηρίου εδώ στην Κάλυμνο. Μάλιστα ανέφερε ότι θα διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να ενισχυθεί το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, με εξοπλισμό.

Ακολουθούν δυο βίντεο με καλωσόρισμα και δηλώσεις από την επίσκεψη στο Επαρχείο.

BINTEO