Ο Αντώνης Καμπουράκης, στα εγκαίνια του έργου της ανάδειξης κ διαμόρφωσης του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλερήμου με την ΥΠΠΟ, Λίνα Μενδώνη

Share

 

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του έργου της ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου της Φιλερήμου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 1.100.000 Ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν πανελλαδικά σε θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Α. Καμπουράκης, ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης, οι αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Ευστρατίου και Φιλήμονας Ζαννετίδης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ταρασλιάς και Στέφανος Δράκος, στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ.α.

Χτες (Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη που βρισκόταν από προχθές στη Ρόδο και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εγκαινίασαν το έργο της ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου της Φιλερήμου.

Το έργο, ένα ακόμα μέσα στη μακρά λίστα έργων πολιτισμού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με πόρους που της αναλογούν από το ΕΣΠΑ, εντάχθηκε  το 2017 με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020.

Το έργο αφορά στην ανάδειξη και διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου Ακρόπολης Φιλερήμου της Ρόδου, ο οποίος αποτελεί ένα προστατευόμενο σύνολο φυσικού κάλλους και ιστορικών μνημείων που περιλαμβάνει ερείπια Βυζαντινού κάστρου με προσθήκες της Ιπποτοκρατίας και της Ιταλοκρατίας, μεσαιωνικό ναό, ιταλικό μοναστήρι, αρχαία και παλαιοχριστιανικά κτιριακά λείψανα και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεώργιου του «Χωστού». / Με πληροφορίες από dimokratiki.gr