News&

Ο Δημ. Διακομιχάλης απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη ΓΣ της ΑΝΕΚ για τον διαχειριστικό έλεγχο χρήσης 2023 (βίντεο)

Share

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο τέως Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στο γραφείο του, για να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕ Καλύμνου αναφορικά με τον διαχειριστικό έλεγχο χρήσης 2023 και την οικονομική κατάσταση της Εταιρίας. Μια και όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν γνώστες των θεμάτων, ο κ. Διακομιχάλης διάλεξε να ξεκινήσει την συνέντευξη με τις ερωτήσεις και μέσα από τις απαντήσεις του να επικοινωνήσει στον κόσμο τις διαφωνίες του. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο ίδιος, από την αρχή δεν αποδέχθηκε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση, είπε ότι ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο και έκανε έκκληση να συμφιλιωθεί με την αλήθεια, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο, όταν αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα με τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Σκριβάνο, να πει για τη Διοίκηση της ΑΝΕΚ ότι, έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη.

Επίσης, χαρακτήρισε «ανοησίες και αοριστίες» και «παραπλανητικά» τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ορκωτός Ελεγκτής, Λεωνίδας Μαυρομήτρος στη ΓΣ για 3 εκ. ευρώ και πλέον χρέη, για τη χρήση του 2023. Ακόμη, επέμεινε ότι το χρέος είναι 1.350 -1.400.000 ευρώ υπολογίζοντας έσοδα μέχρι τις 9 Απριλίου 2024, ημερομηνία που έληξε η δική τους θητεία. Είπε μάλιστα ότι η όλη διαδικασία του διαχειριστικού ελέγχου «είναι στον αέρα».

Στο τέλος της συνέντευξης ο Δημήτρης Διακομιχάλης αναφέρθηκε στο Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Καλύμνου, όπου θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση 8.885.000 ευρώ, από πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο προχώρησε επί θητείας του, γεγονός που όμως ο κ. Μαστροκούκος από «μικροψυχία» όπως είπε, δεν το παραδέχθηκε ποτέ.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

 

 

Exit mobile version