Ο Γιώργος Μαύρος διατηρεί το αξίωμά του και το δικαίωμα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος το 2023. Έγινε δεκτή η ένστασή του από το ΣτΕ

Share

Ανακατεύεται και πάλι η τράπουλα των υποψηφίων για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, μετά την απόφαση του  Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται ζήτημα έκπτωσης του επικεφαλής της Παράταξης «Η Κάλυμνος Αλλάζει» , Γιώργου Μαύρου, από την ιδιότητά του ως Δημοτικός Σύμβουλος και συνεπώς αίρεται και κάθε εμπόδιο για την κάθοδό του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η δικαίωση από το ΣτΕ έρχεται να βάλει τέλος στις φήμες όπου ήθελαν τον Γιώργο Μαύρο να έχει νομικό κώλυμα να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, εξαιτίας της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έκρινε ότι τίθεται ζήτημα έκπτωσης του λόγω απουσίας του από τα  Δημοτικά Συμβούλια για ένα χρόνο, κατά το διάστημα της προηγούμενης θητείας του ως Δημοτικός Σύμβουλος, επί Δημαρχίας  Γιάννη Γαλουζή.

Αναλυτικότερα και για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας να συμπληρώσω ότι, ο Γιώργος Μαύρος , την περίοδο 2014-2019, τον πρώτο χρόνο της θητείας του ως Δημοτικός Σύμβουλος της περιόδου εκείνης, μετέβη στην Αυστραλία οικογενειακώς για να εργαστεί, έμεινε εκεί ένα έτος και ερχόταν στην Ελλάδα σποραδικά. Ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να παρευρίσκεται σε όλα τα ΔΣ, με αποτέλεσμα από τότε να  δημιουργηθεί  «θέμα με τις απουσίες του».

Να τονίσω ότι το γεγονός το ίδιο,  το να απουσιάζει δηλαδή για κάποιο διάστημα Δημοτικός Σύμβουλος από τα καθήκοντά του δεν είναι ασύνηθες,  ωστόσο «χρησιμοποιήθηκε» προεκλογικά ποικιλοτρόπως και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Μαύρου σε παλαιότερες  δημόσιες τοποθετήσεις του, επηρέασε δυσμενώς ορισμένους ψηφοφόρους του, όπως και  το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019.

Ο Γιώργος Μαύρος με το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος κατέθεσε ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία έγινε δεκτή και μετά την δημοσιοποίησης της απόφασης  δεν θα υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο στο «δρόμο» προς τις εκλογές. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του επικεφαλής τόσο για την απόφαση του ΣτΕ όσο και για την απόφαση συμμετοχής του στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος . Ενδιαφέρον σίγουρα παρουσιάζει και το τι θα κάνουν τώρα, σύμβουλοι της Παράταξης του Γιώργου Μαύρου  οι οποίοι φημολογείται ότι  συμμετέχουν σε συζητήσεις για ένα …νέο πολιτικό σχηματισμό για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Τις πληροφορίες για την απόφαση του ΣτΕ δημοσιοποίησε ο Παλμός της Καλύμνου και μας τις επιβεβαίωσε τηλεφωνικά ο Γιώργος Μαύρος. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα.